V Británii budú testovať horľavosť vonkajších obkladov nemocníc a škôl

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 18:06 • 2 min
V Británii budú testovať horľavosť vonkajších obkladov nemocníc a škôl

LONDÝN - Po celej Británii sa uskutočnia testy horľavosti vonkajších obkladov na budovách nemocníc a škôl. Pôjde o súčasť naliehavých opatrení, zameraných na zvýšenie protipožiarnej bezpečnosti budov v krajine.

slovakia

left justify in out

Dnešné oznámenie prišlo z Downing Street 10, sídla britskej premiérky Theresy Mayovej - práve v období, keď sa po Británii šíria výzvy na testovanie obkladov budov. Obavy o bezpečnosť vyvolal tragický požiar výškovej budovy Grenfell Tower zo 14. júna, pri ktorom zahynulo alebo je nezvestných a pravdepodobne mŕtvych 79 ľudí.

 

Plamene sa počas noci rýchlo šírili z poschodia na poschodie, takže 24-poschodová obytná budova horela celá ako fakľa. Podľa odborníkov to zapríčinilo horľavé vonkajšie obloženie budovy.

 

Od tohto požiaru bolo na protipožiarnu bezpečnosť testovaných v Británii 60 výškových budov - a ani jedna skúškami neprešla. Tento víkend museli evakuovať štyri vežiaky v londýnskom obvode Camden, keď tam zistili početné hrozby požiaru. Testy obkladu nemocníc a škôl bude riadiť ministerstvo zdravotníctva a ministerstvo školstva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies