V Brezne zbúrajú prvý dom v lokalite s neprispôsobivými obyvateľmi

NETKY.SK • 21 Február 2017, 12:51 • 2 min
V Brezne zbúrajú prvý dom v lokalite s neprispôsobivými obyvateľmi

BANSKÁ BYSTRICA – Mesto Brezno už v minulom roku avizovalo zintenzívnenie boja proti čiernym stavbám a tiež nájomcom, ktorí prebývajú v mestských priestoroch, no samospráve za to neplatia.

slovakia

left justify in out

Po dodržaní zákonného postupu a príslušných lehôt pristúpi mesto tento týždeň k zbúraniu prvého takéhoto objektu (Predné Halny 7). Búracie práce budú vo štvrtok 23. februára od 08:00.

„Rôzne provizórne obydlia či prílepky sa v hojnom počte nachádzajú aj na jednom zo vstupov do metropoly Horehronia. Pre mesto predstavujú okrem estetickej ujmy aj prekážku pre rozvoj cestovného ruchu. Jedná sa spravidla o ubytovanie, ktoré bolo jeho užívateľom poskytnuté ešte v 80. rokoch minulého storočia a už dávno nevyhovuje potrebným štandardom. Nielen pre obyvateľov tak predstavuje bezpečnostnú hrozbu. Situáciu v lokalite s desiatkami podobných stavieb denne monitoruje Mestská polícia Brezno,“ povedala pre SITA zástupkyňa primátora mesta Petra Dzurmanová.

„Dotknutý objekt je už momentálne prázdny. Aby sme zabránili jeho ďalšiemu rozoberaniu alebo prípadnému dobudovaniu nových častí k existujúcej budove, za najlepšiu možnosť považujeme čo najrýchlejšie odstránenie celej stavby. Preto sme podnikli kroky na urýchlenie búracích prác. Poverení zamestnanci mestského úradu proces zrealizovali v priebehu niekoľkých týždňov,“ dodala zástupkyňa primátora.

 „V nekompromisnom postupe proti neplatičom a staviteľom na cudzích pozemkoch vidíme jedinú možnosť skutočného vyriešenia dlhodobého problému v našom meste. Sme preto pripravení podobne postupovať aj v budúcnosti,“ uviedol primátor mesta Brezno Tomáš Abel.  Celkovo je v Brezne v riešení viac ako 30 rozhodnutí, z ktorých až v šiestich prípadoch už bolo nariadené konanie o odstránení stavby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies