V Brazílii stúpol počet prípadov žltej horúčky, vláda spustila hromadné očkovanie

NETKY.SK • 8 Február 2018, 07:11 • 2 min
V Brazílii stúpol počet prípadov žltej horúčky, vláda spustila hromadné očkovanie

RIO DE JANEIRO - V Brazílii došlo k rozšíreniu prípadov žltej horúčky. S odvolaním sa na tamojšie ministerstvo zdravotníctva o tom v stredu informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Počet potvrdených prípadov žltej horúčky stúpol iba za jeden týždeň o 140. Celkový počet potvrdených prípadov evidujú v krajine aktuálne 353 - 98 osôb tomuto ochoreniu podľahlo, ide o prípady zaznamenané za uplynulých sedem mesiacov.

 

Brazílska vláda už spustila preventívne očkovanie viac než 15 miliónov obyvateľov v juhovýchodných štátoch Sao Paulo, Minas Gerais a Rio de Janeiro. Žltú horúčku alebo aj žltú zimnicu prenášajú komáre. Ide o ochorenie rozšírené v tropických oblastiach Strednej a Južnej Ameriky a Afriky. Medzi príznaky akútneho prejavu tejto choroby patria horúčka, bolesť hlavy, bolesť svalov, nevoľnosť, vracanie a únava.

 

Závažnými príznakmi po prenose tohto ochorenia trpí iba malá časť nakazených a približne polovica z nich zomrie v priebehu siedmich až desiatich dní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies