V Brazílii sa zrodí nový trojnásobný kráľ efjednotky, tromfy má Vettel

NETKY.SK • 23 November 2012, 08:10 • 2 min
V Brazílii sa zrodí nový trojnásobný kráľ efjednotky, tromfy má Vettel

V Brazílii sa zrodí nový trojnásobný kráľ efjednotky, tromfy má Vettel - Formula 1 Nedeľňajšia Veľká cena Brazílie (17. 00 SEČ) rozlúšti tajničku, kto v roku 2012 získa titul majstra sveta formuly 1.

slovakia

left justify in out

img

Nedeľňajšia Veľká cena Brazílie (17.00 SEČ) rozlúšti tajničku, kto v roku 2012 získa titul majstra sveta formuly 1. V jeho priebehu sa pred záverečnými pretekmi vyrysovali dvaja adepti - úradujúci majster sveta Nemec Sebastian Vettel siahajúci po víťaznom hetriku a bývalý dvojnásobný šampión efjednotky Fernando Alonso zo Španielska.
      Druhý menovaný pilot Ferrari však nemá osud vo vlastných rukách, pretože aj v prípade víťazstva v Interlagose sa musí spoliehať na to, že rival v kokpite Red Bullu skonči v najlepšom prípade piaty. Trinásťbodový náskok pred záverečným podujatím sezóny robí z Vettela topfavorita na celkový triumf. "V Brazílii ľudia milujú preteky F1, preto si ani neviem predstaviť krajší záver sezóny ako v Interlagose. Táto trať sa vyznačuje veľkým prevýšením, jazdí sa na nej v protismere hodinových ručičiek a aj preto je špecifická. Sao Paulo sa nachádza vo výške 1000 metrov nad morom a redší vzduch viac zaťažuje motor. Nepripúšťam si tlak na moju osobu, pretože sa potrebujem udržať v dobrej psychickej kondícii. Verím, že v Brazílii zavŕšime naše tohtoročné úsilie ziskom titulu majstra sveta a oslávime v Red Bulle double," povedal pre oficiálnu internetovú stránku stajne Vettel, ktorý s "červenými býkmi" oslávil už minulý týždeň na VC USA triumf v Pohári konštruktérov.
      Už v Austine mohol Vettel osláviť zisk titulu, lenže Alonso zabral a udržal sa v hre až do sezónnej derniéry. Jeho šance síce nie sú veľké, ale šport je krásny v tom, že prináša prekvapenia a v jedno z nich verí aj druhý muž celkovej klasifikácie: "Štatisticky nie sú moje šance vysoké, odborníci mi dávajú približne 25-percentnú nádej na úspech. Ja však cítim, že môžem dokázať veľkú vec. Dôležitá je spoľahlivosť vozidla. Ak cez víkend pôjde všetko ako po masle a konkurencii sa nebude dariť, môžu to byť zaujímavé preteky a náskok Sebastiana nemusí hrať rolu," myslí si Alonso, ktorý bol kráľom "efjednotky" v rokoch 2005 a 2006. Pre zaujímavosť - kurz na triumf Vettela sa v stávkových kanceláriách pohyboval v rozmedzí 1,12-1,20, na Alonsa vypísali bookmakeri lákavejšie cifry 4,00-4,50.
      V nedeľu sa poslednýkrát postaví na štart pretekov F1 Michael Schumacher, legendárny držiteľ siedmich titulov majstra sveta. Jednu rozlúčku už "Schumi" absolvoval v roku 2006, po štvorročnej odmlke sa však vrátil na okruhy vo farbách Mercedesu. Vo veku 43 rokov už zrejme ťažko možno očakávať jeho druhý comeback. "Interlagos je ideálnym miestom na rozlúčku, pretože je nenahraditeľným v kalendári F1. Je to skvelý okruh, kde sa konalo mnoho pamätných pretekov a vždy sa pri ňom pristihnem pri spomienke na Ayrtona Sennu. Jediné, čoho sa obávam je, že sa neubránim slzám. Cítim však, že teraz nadišiel správny čas povedať zbohom. Verím, že ľudia ma pochopia," dodal Schumacher.

      1) VETTEL sa stane majstrom sveta F1 2012 ak:
      - príde do cieľa na 1.-4. mieste
      - skončí piaty, šiesty alebo siedmy a Alonso nezvíťazí
      - príde do cieľa ôsmy alebo deviaty a Alonso skončí na treťom alebo nepódiovom mieste
      - príde do cieľa najlepšie na 10. mieste a Alonso nezíska pódiové umiestnenie

      2) ALONSO sa stane majstrom sveta F1 2012 ak:
      - zvíťazí a Vettel skončí prinajlepšom na 5. mieste
      - skončí druhý a Vettel bude najlepšie na ôsmom mieste
      - príde do cieľa tretí a Vettel skončí najlepšie na 10. mieste

      Poradie jazdcov: 1. Sebastian Vettel 273 bodov, 2. Fernando Alonso 260, 3. Kimi Räikkönen 206, 4. Lewis Hamilton 190, 5. Mark Webber 167, 6. Jenson Button 163, 7. Felipe Massa 107, 8. Romain Grosjean 96, 9. Nico Rosberg 93, 10. Sergio Perez 66
      Poradie tímov: 1. Red Bull 440, 2. Ferrari 367, 3. McLaren-Mercedes 353, 4. Lotus 302, 5. Mercedes 136, 6. Sauber 124, 7. Force India 99, 8. Williams 76.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies