V Brazílii sa ozbrojenci pokúsili prepadnúť Buttona

NETKY.SK • 8 November 2010, 08:45 • 2 min
V Brazílii sa ozbrojenci pokúsili prepadnúť Buttona

V Brazílii sa ozbrojenci pokúsili prepadnúť Buttona

slovakia

left justify in out

Britský obhajca titulu majstra sveta F1 Jenson Button z tímu McLaren vyviazol bez zranenia pri pokuse o ozbrojené prepadnutie pri ceste z okruhu Interlagos na VC Brazílie.
      Brit, ktorý potvrdil zisk titulu pred rokom piatym miestom práve v Brazílii, odchádzal z okruhu Interlagos, keď na jeho auto zamierila zbraňami skupina mužov. "Vracali sme sa s okruhu a išli sme pomaly v hustej premávke," povedal Button. "Zbadal som psa, ako vybehol von. Ďalšiu vec, čo som uvidel, bol ozbrojený muž. Povedal som 'nie je to zbraň?' a ako som to dopovedal, vodič strhol auto. Vtedy sme uvideli šiestich mužov, všetci mali zbrane."
      Okrem pilota F1 sa v aute nachádzal aj jeho otec John, manažér Richard Goddard a fyzioterapeut Mike Collier. "Zaregistroval som, že jeden z mužov mal v ruke niečo ako palicu a potom niekto zareval 'Jeden z nich má zbraň'," povedal Goddard. "A ďalší vyzeral, ako keby mal ešte väčšiu zbraň. Chlapík vytiahol zbraň a druhý vybral ešte väčšiu a smerovali k autu. Povedali sme vodičovi 'Choď, choď, choď.'"
      Vodič Buttonovho auta pri úteku narazil do niekoľkých vozidiel, keď si kliesnil cestu. "Našťastie bolo vozidlo silné a mali sme policajného vodiča. Ak by to tak nebolo, dostali by sme sa do veľmi nepríjemnej situácie. Tí muži určite nemali v rukách pištole. Neviem, čo by sa stalo, ak by sme sa nedostali s autom preč."
      Podľa vyhlásenia McLarenu miestna polícia zvýši bezpečnostné opatrenia pri presunoch jazdcov a členov tímu na okruh, kde sa v nedeľu uskutočnia predposledné preteky tejto sezóny.
      Sao Paulo patrí medzi mestá s najväčšou kriminalitou v Južnej Amerike. Pred štyrmi rokmi pri odchode z okruhu prepadli členov tímu Toyota. Vtedy skupina mladíkov niekoľkokrát vystrelila a pokúsila sa aj vykopnúť okno na aute.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona