V Brazílii polícia zabila jedného z najhľadanejších zločincov v krajine

NETKY.SK • 13 Jún 2021, 08:31 • 2 min
V Brazílii polícia zabila jedného z najhľadanejších zločincov v krajine

RIO DE JANEIRO - V brazílskom meste Rio de Janeiro v sobotu zabili počas policajnej akcie jedného z najhľadanejších zločincov v krajine.

slovakia

left justify in out

Wellington da Silva Braga, známy ako Ecko, viedol milície vo viac ako 20 oblastiach. Polícia potvrdila, že konfrontácia nastala po tom, ako muži zákona prišli do domu s cieľom zatknúť hľadaného kriminálnika. Počas prestrelky ho zranili. Zástupcovia miestnej nemocnice neskôr potvrdili, že zomrel.

Zatiaľ nie je známe, či zomrel alebo utrpel zranenia aj niekto ďalší. Braga čelil početným obvineniam z vydierania, vraždy, prania špinavých peňazí či držby zbraní. Polícii sa ho nikdy nepodarilo zatknúť.

Skupiny, ktoré viedol, tvorili väčšinou bývalí policajti, vojaci alebo hasiči. Pôvodne sa dali dokopy v rámci boja proti zločineckým skupinám v chudobných oblastiach, no následne sa zapojili do nezákonného obchodovania a vydierania.
 

Prečítajte si tiež: Manželka drogového baróna El Chapa sa na súde priznala! V karteli zohrávala dôležitú úlohu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona