V Brazílii odcudzili trofeje pre majstrov sveta vo volejbale mužov i žien

NETKY.SK • 23 August 2014, 18:22 • 2 min
V Brazílii odcudzili trofeje pre majstrov sveta vo volejbale mužov i žien

VARŠAVA/SAO PAOLO - Iba týždeň pred otvorením svetového šampionátu volejbalistov, ktorý sa uskutoční v Poľsku, zaskočila tamojších organizátorov správa o krádeži trofeje pre budúcich majstrov sveta, ako aj pohára pre svetové šampiónky vo volejbale na blížiacich sa MS v Taliansku.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií poľskej tlačovej agentúry PAP a spravodajskej televízie TVN24 s odvolaním sa na webovú stránku národného volejbalového zväzu, obe trofeje odcudzili v Brazílii, kde boli prezentované v rámci Tour Trophy. Stalo sa tak krátko pred ich na dnes naplánovanou prepravou zo Sao Paula cez Rio de Janeiro na starý kontinent.
      

Poháre pre svetových šampiónov boli poistené a ich náhrady vzniknú v Švajčiarsku, odkiaľ prišlo do Poľska ubezpečenie, že trofej pre svetových šampiónov bude hotová na finále MS 2014 v Katoviciach 21. septembra, aj keď si to vyžiada asi 200 hodín práce. Včasné vyhotovenie umožní zachovanie foriem z predchádzajúceho výrobného procesu.
        

MS mužov vo volejbale sa uskutočnia v Poľsku v dňoch 30. augusta-21. septembra. Ženy budú o titul najlepšieho tímu planéty v rovnakom športe bojovať v Taliansku v dňoch 23. septembra-12. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona