V Brazílii bojujú proti násilnostiam na štadióne: Usporiadateľky robia matky fanúšikov

NETKY.SK • 9 Február 2015, 15:11 • 2 min
V Brazílii bojujú proti násilnostiam na štadióne: Usporiadateľky robia matky fanúšikov

SAO PAULO - So zaujímavým nápadom ako predísť bitkám fanúšikov prišiel brazílsky futbalový klub Sport Club do Recife. Na pozície poriadkovej služby a usporiadateliek zamestnal matky priaznivcov svojho tímu.

slovakia

left justify in out

Recife v nedeľu hostilo v tradičnom derby rivala Nautico. Pred zápasom absolvovalo 30 matiek krátke školenie o tom, ako vykonávať prácu poriadkovej služby na futbalovom stretnutí. Ženy potom obliekli do reflexných viest s nápisom "Matky-Usporiadateľky" a umiestnili ich do sektoru domácich fanúšikov. O ich prítomnosti počas zápasu niekoľkokrát informovala veľkoplošná obrazovka.

 

"Chceli sme urobiť niečo proti tomu, aby počas zápasu neboli žiadne násilné strety. Nikto sa nechce biť pred zrakom matky, obzvlášť tej svojej," uviedol Aricio Fortes z PR agentúry Ogilvy, ktorá prišla s netradičnou ideou.

 

Samotný zápas sa skončil víťazstvom Recife 1:0 a ako informovala webová stránka klubu, neboli hlásené žiadne bitky či zatknutia fanúšikov políciou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies