V bratislavskom Volkswagene sa dnes začala výroba 5-dverovej verzie VW up!

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 12:47 • 2 min
V bratislavskom Volkswagene sa dnes začala výroba 5-dverovej verzie VW up!

V bratislavskom Volkswagene sa dnes začala výroba 5-dverovej verzie VW up! Slovensko V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK) sa dnes začala sériová výroba 5-dverovej verzie mestského vozidla Volkswagen up!

slovakia

left justify in out

img

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK) sa dnes začala sériová výroba 5-dverovej verzie mestského vozidla Volkswagen up!. Na celkovej produkcii modelu Volkswagen up! sa bude táto verzia podieľať približne polovicou. 
      Na nemecký trh sa dostane v máji, kde ho možno predobjednávať už od marca, a začiatkom leta príde na ďalšie európske trhy. Slovenskú premiéru bude mať toto inovatívne malé vozidlo na bratislavskom Autosalóne. Návštevníkom spoločnosť predstaví aj exkluzívnu štúdiu buggy up!.
      Volkswagen up! v 5-dverovej verzii bude v ponuke s rovnakými motorizáciami (44 kW/60 k a 55 kW/75 k), variantmi výbav (take up!, move up!, high up!, black up!, white up!) a rozmermi (3540 mm dĺžka, 1641 mm šírka bez spätných zrkadiel a výška 1478 mm) ako trojdverová verzia. 
      Sériová výroba prvého z vozidiel radu New Small Family Volkswagenu up! sa začala v bratislavskom závode VW SK v auguste 2011. V súčasnosti prebieha produkcia up-ov v trojzmennej prevádzke. 
      V budúcnosti sa bude up! v bratislavskom závode VW SK vyrábať aj vo verzii na CNG (stlačený zemný plyn) s názvom eco up! a v roku 2013 sa na trhy dostane jeho elektrická verzia – Volkswagen e-up!. 
      Prípravy na výrobu nového radu vozidiel prebiehali v bratislavskom závode VW SK od roku 2009 a vyžiadali si investície vo výške 308 miliónov eur. Nová produkcia vytvorila priamo v závode viac ako 2000 nových pracovných miest a ďalšie tisícky u dodávateľov na Slovensku i v zahraničí. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona