V bratislavskom Volkswagene pokračujú rokovania s odbormi

NETKY.SK • 26 August 2015, 11:53 • 2 min
V bratislavskom Volkswagene pokračujú rokovania s odbormi

BRATISLAVA - Rokovania medzi vedením závodu Volkswagen (VW) v Bratislave a odborovou organizáciou Volkswagen po letnej prestávke budú pokračovať v plnej intenzite.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol predseda odborov vo firme Zoroslav Smolinský, len do konca septembra platí súčasná kolektívna zmluva. Vyjednávanie bude podľa neho "tvrdé a dlhé". "Úvodné rokovania medzi vedením Volkswagenu a odbormi naznačujú, že manažment závodu sa nepoučil z udalostí z minulého roku, ktoré viedli k štrajkovej pohotovosti," vyhlásil Smolinský.

 

"Na rokovania s vedením závodu Volkswagen prichádzame s presvedčením, že zamestnanci bratislavského Volkswagenu odvádzajú nadpriemerný pracovný výkon, čoho výsledkom sú výborne ekonomické výsledky. Platové a pracovné podmienky by sa mali zlepšovať spolu s finančnými výsledkami závodu," konštatoval Smolinský. Zástupcovia odborov budú podľa neho vyjednávať podobne ako po minulé roky, nekompromisne, a zároveň konštruktívne.

 

Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies