V bratislavskom Starom Meste dnes budú protestovať kaviarnici

NETKY.SK • 8 September 2016, 10:38 • 2 min
V bratislavskom Starom Meste dnes budú protestovať kaviarnici

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Staré Mesto dnes budú protestovať kaviarnici. Svoje prevádzky zatvoria už o 22:00. Ako ďalej informujú na Facebooku, reagujú tak na nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorým sa majú zmeniť otváracie hodiny prevádzkam a obchodom v Starom Meste.

slovakia

left justify in out

Podľa nového návrhu majú byť totiž prevádzky otvorené od nedele do štvrtka maximálne do polnoci, v piatok až v sobotu do jednej hodiny rannej. Pôvodný návrh VZN, podľa ktorého chcel staromestský úrad rozdeliť mestskú časť do troch zón s pravidlami platnými pre všetky prevádzky v danej zóne, ešte v marci staromestskí poslanci neschválili.

 

“Občianske združenie Staromestských kaviarnikov ako profesné a záujmové združenie vlastníkov a prevádzkovateľov kaviarní a reštaurácií na území Starého Mesta týmto žiada a vyzýva na stiahnutie návrhu VZN o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území MČ Bratislava Staré Mesto. OZ kaviarnikov odmieta tento návrh úpravy otváracích hodín, ktorý poškodzuje všetkých prevádzkovateľov reštaurácií a kaviarní. Napriek našim snahám a výzvam navrhujete znenie VZN bez diskusie s nami kaviarnikmi, ktorých sa toto VZN existenčne dotýka. Naše návrhy, ktoré sme vám zaslali, neboli vôbec vypočuté a zohľadnené,“ napísali kaviarnici v liste adresovanom zástupcovi starostu mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Ľubomírovi Boháčovi.

 

Nový návrh VZN o prevádzkových hodinách reštaurácií a kaviarní tiež navrhuje, aby terasy boli otvorené od pondelka do nedele do 23:00. Čo sa týka prevádzok vo dvoroch, tie budú otvorené od pondelka do nedele do 22.00. Pivničné priestory môžu byť otvorené od pondelka do nedele maximálne do štvrtej hodiny rannej a prevádzky s predajom cez okienko od pondelka do nedele do polnoci. S novým návrhom však kaviarnici nesúhlasia, žiadajú o jeho prehodnotenie a neschválenie v tejto podobe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies