V bratislavskom Ružinove nastanú zmeny, otváracie hodiny podnikov sa zrejme skrátia

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 11:21 • 2 min
V bratislavskom Ružinove nastanú zmeny, otváracie hodiny podnikov sa zrejme skrátia

Obyvatelia mestskej časti Ružinov majú dlhodobý problém s rušením nočného kľudu, starosta to pravdepodobne bude riešiť úpravou prevádzkových hodín podnikov.

slovakia

left justify in out

Je leto, čas, kedy to len málokoho neťahá posedieť si večer niekde v podniku na terase s pohárom dobrého vína či nejakého kokteilu. Je to síce veľmi príjemná aktivita, no už menej príjemné to môže byť pre ľudí, ktorí bývajú v blízkosti týchto miest a potrebujú sa vyspať, prípadne majú malé deti.

 

img

 

Podobné bary, ktoré neraz organizujú aj rôzne podujatia, ako napríklad koncerty, síce sú limitované tým, že po 22. hodine sa vonkajšie terasy práve kvôli zvýšenému hluku zatvárajú, no napriek tomu to nefunguje podľa predstáv. Skupinky ľudí nahlas debatujúce a fajčiace pred podnikmi i hlasná hudba znejúca z vnútorných priestorov je veľkým problémom napríklad aj v bratislavskom Ružinove.

 

Obyvatelia mestskej časti sa dlhodobo sťažujú, že nočný kľud sa po 22:00 nedodržiava. Problematický by mal byť obzvlášť jeden konkrétny podnik. Tu sa pravidelne konali hudobné podujatia, ktoré podľa miestnych neutíchali ani v nočných hodinách. Preto sa polícia rozhodla podniknúť akciu s meraním hluku, no prekročenie limitu nezaznamenali. Hovorilo sa, že majitelia v daný večer o akcii vedeli, preto na to hostí upozornili a zariadili sa podľa toho. Problém sa teda nevyriešil.

 

Hluk v Ružinove v noci pretrváva, a tak sa starosta Martin Chren rozhodol uvažovať o limitovaní otváracích hodín tamojších barov. Háčik je ale v tom, že problematické sú len niektoré z nich, ostatné sa správajú v súlade s normami, preto by bolo neférové zavádzať takéto opatrenie celoplošne. Na druhej strane nie je optimálne, aby nové nariadenie platilo len pre vybrané miesta. Vedenie mestskej časti si teda musí dobre premyslieť, ako konkrétne rušenie nočného kľudu vyrieši. Dozvedieť by sme sa to však mali čoskoro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies