V bratislavskom PKO vypukol rozsiahly požiar: Hustý čierny dym zahalil aj Slavín!

NETKY.SK • 19 August 2013, 10:14 • 2 min
V bratislavskom PKO vypukol rozsiahly požiar: Hustý čierny dym zahalil aj Slavín!

BRATISLAVA - Rozsiahly požiar vypukol v noci nadnes v troch halách bratislavského Parku kultúry a oddychu, informoval denník SME na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Požiar ešte stále hasia a podľa operačného dôstojníka hasičov, ktorého denník citoval, nie je známe, kedy sa ho podarí uhasiť.

Hustý čierny dym zahalil aj Slavín. Na miesto prišli tri desiatky hasičov a 15 kusov hasičskej techniky. PKO je už dlhšie zatvorené; v minulosti v ňom bývali koncerty, napríklad Bratislavské jazzové dni, pripomína SME.

Požiar v halách bratislavského PKO podľa predbežných správ hasičov spôsobilo vznietenie odpadu, ktorý sa v týchto budovách nachádzal. Požiar ešte stále hasia a hasiči takisto prehľadávajú objekty, v halách sa však podľa doterajších zistení nenachádzali žiadne osoby.

Požiar vypukol dnes približne o 03.00 h. Podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR Silvie Jančovičovej hasiči zasahujú v prípade dvoch zásahových úsekov, pričom musia ochladzovať a odvetrávať aj okolité objekty. "Vzhľadom na rozsah požiaroviska bola zabezpečená na miesto kyvadlová doprava vody," uviedla pre TASR hovorkyňa. 

Objekty boli odpojené od elektrickej energie. "Od 06.00 h bola v okolí v spolupráci s políciou odklonená doprava, od 06.38 je na mieste aj statik," informovala ďalej Jančovičová. Momentálne je na mieste 57 hasičov a 12 kusov hasičskej techniky, vrátane výškovej techniky. "Zasahujúci hasiči prehľadávajú aj objekty, zatiaľ však nie sú hlásené zistenia o výskyte osôb v objektoch, ani o prípadných zraneniach," dodala Jančovičová.

Podľa informácií Dopravného podniku Bratislava (DPB) po Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu premáva MHD bez obmedzení. "Vzhľadom na to, že polícia odkláňa osobnú dopravu na Žižkovu ulicu a v úseku sa tvoria zápchy, je potrebné počítať s približne 15-minútovým zdržaním," uviedla pre TASR hovorkyňa DPB Agáta Staneková.

Ako uviedla Jančovičová, požiar je momentálne lokalizovaný a nehrozí jeho rozširovanie. "Podľa doterajších zistení požiar vznikol v samostatnom nepoužívanom objekte, odkiaľ sa následne rozšíril aj na budovu Výskumného ústavu vodného hospodárstva a športovú halu v areáli PKO," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Karina Považanová. Ako informovala, v smere od Botanickej ulice do centra mesta je premávka obmedzená a obchádzka osobných áut je možná buď cez Mlynskú dolinu, alebo cez Petržalku. Mestská hromadná doprava popri PKO prejde v sprievode polície. V opačnom smere premávka obmedzená nie je. Ako uviedla Jančovičová, požiar likviduje 57 hasičov a 12 kusov hasičskej techniky vrátane výškovej techniky. Miesto požiaru je rozdelené na dva zásahové úseky, hasiči však musia ochladzovať a odvetrávať aj okolité objekty. Na miestach, kde horí, museli odpojiť elektrickú energiu a na miesto sa dostavil statik. Príčina požiaru bude predmetom vyšetrovania, no až po ukončení hasenia. Hasičom nahlásili požiar približne o 2:50. Podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ asi päť minút po hlásení bola na mieste prvá hasičská hliadka.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies