V bratislavskom Moste-Híd sa údajne chystajú odchody

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 09:56 • 2 min
V bratislavskom Moste-Híd sa údajne chystajú odchody

BRATISLAVA - Stranu Most-Híd sa podľa informácií TASR chystajú opustiť viacerí členovia, ktorí pôsobia v bratislavskej komunálnej politike. TASR to potvrdili zdroje z prostredia Mosta-Híd.

slovakia

left justify in out

Zo strany by údajne mohli odísť viacerí predstavitelia z niekoľkých bratislavských mestských častí. Dôvodmi majú byť nespokojnosť s fungovaním a smerovaním strany. Mestský poslanecký klub už údajne prišiel o dvoch členov. Ich odchod má súvisieť s hlasovaním o mestskom rozpočte.

 

Strana Most-Híd vznikla v roku 2009. Založili ju bývalí členovia SMK Béla Bugár, Zsolt Simon, Gábor Gál, Tibor Bastrnák a László Nagy. Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu 3. júla 2009 po tom, ako jej predstavitelia odovzdali 28.139 podpisov. Zákon vyžaduje na registráciu strany minimálny počet 10.000 podpisov.

 

Strana bola od roku 2010 do 2012 členom vlády Ivety Radičovej. V súčasnosti je v parlamentnej opozícii. Od vzniku prešla viacerými zmenami. Napríklad sa zmenila zo "strany spolupráce" na "občiansku stranu". Do strany ešte pred touto zmenou vstúpila odídenkyňa z SDKÚ-DS Lucia Žitňanská, ktorá sa po pár týždňoch členstva stala jej podpredsedníčkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies