V Bratislavskom kraji rozdávala deťom reflexné pásky

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:30 • 2 min
V Bratislavskom kraji rozdávala deťom reflexné pásky

V Bratislavskom kraji rozdávala deťom reflexné pásky

slovakia

left justify in out

img

Dopravno-preventívnu aktivitu Bezpečne do školy organizovalo dnes ráno Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave v blízkosti viacerých základných škôl (ZŠ) v rôznych častiach hlavného mesta i v Pezinku. Dohliadali na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, dávali najmä deťom reflexné pásky na rukáv, aj rady ako bezpečne prechádzať cez cestu.
"Rozdala som 300 reflexných pások," povedala pre TASR Zuzana Hrabovská z KR PZ, ktorá bola na veľmi frekventovanej svetelnej križovatke pri evanjelickej ZŠ na ulici Palisády v centre Bratislavy.
Podľa Hrabovskej za deväť mesiacov tohto roka zaznamenali v Bratislavskom kraji 22 smrteľných zranení účastníkov cestnej premávky a v desiatich prípadoch podľahli smrteľným zraneniam chodci, z nich štyria to aj sami zavinili. Príčinou niektorých tragických nehôd je nedostatočná viditeľnosť. Motorové vozidlá alebo cyklisti majú povinnosť pri zníženej viditeľnosti svietiť, chodci takú možnosť nemajú a preto ich zvýšenú viditeľnosť možno dosiahnuť používaním reflexných prvkov.
"Okrem takýchto praktických akcií v teréne chodievame do škôl, kde žiakov poúčame o bezpečnosti na dopravných komunikáciách," dodala policajná aktivistka Hrabovská.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona