V Bratislavskom kraji bude polícia preverovať znalosť prvej pomoci

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 18:09 • 2 min
V Bratislavskom kraji bude polícia preverovať znalosť prvej pomoci

BRATISLAVA - Polícia chystá tento týždeň v okresoch Pezinok, Malacky, Senec a na území hlavného mesta kontroly. U vodičov si posvieti na alkohol za volantom, ale aj na ich vedomosti o poskytovaní prvej pomoci.

slovakia

left justify in out

"Okrem kontroly zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy, ako aj kontroly dodržiavania pravidiel cestnej premávky sa v spolupráci s Červeným krížom zameriame aj na teoretické vedomosti účastníkov cestnej premávky pri poskytovaní prvej pomoci," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Polícia upozorňuje, že v tomto týždni musia vodiči v Bratislave rátať s viacerými dopravnými obmedzeniami. Niektoré z nich už platia a majú krátkodobý charakter, niektoré budú, naopak, trvať niekoľko dní, resp. niekoľko týždňov. "Od 1.7.2013 do stredy 10.7.2013 je z dôvodu rekonštrukcie vodovodu a kanalizácie čiastočné uzatvorená Vietnamská ulica. Od križovatky s Beckovskou ulicou po ulicu Na križovatkách je tu možné jazdiť len v jednom smere," uviedla Hrášková. Obchádzka je vyznačená prenosným dopravným značením. Na Vietnamskej ulici je doprava obmedzená aj v úseku od križovatky s Vrútockou ulicou po Bulharskú ulicu. V úseku približne 40 metrov je uzatvorený pravý jazdný pruh, kde je opravovaný povrch vozovky. Toto obmedzenie trvá od 2. júla do 10. júla a je vyznačené prenosným dopravným značením.

Počas celého júla je premávka obmedzená aj na Ulici J. Jonáša. "Dôvodom je oprava povrchu vozovky. Obchádzka je riadne vyznačená prenosným dopravným značením," doplnila hovorkyňa. V rovnakom čase treba rátať aj s uzáverou pravého jazdného pruhu na Račianskej ulici v smere od ulice Biely kríž po Smikovu ulicu v smere do centra mesta.

Od 1. júla do 22. júla je čiastočne uzatvorená Sadmelijská ulica z dôvodu rekonštrukcie káblového vedenia. V dňoch od 3. júla do stredy 10. júla je čiastočne uzatvorená ulica Jaskov rad, kde sa vykonávajú rekonštrukčné práce. Od piatku (12.7.) 18.00 h do budúceho pondelka (15.7.) do 6.00 h bude úplne uzavretá komunikácia od Odeskej po Dvojkrížnu ulicu pri Železničnej stanici Podunajské Biskupice. Obmedzenie bude riadne vyznačené dopravným značením.

Počas júlových víkendov budú prebiehať opravy mostného záveru na Prístavnom moste. Z tohto dôvodu bude zúžený pravý jazdný pruh a uzavretý ľavý jazdný pruh zjazdovej vetvy z diaľnice D1 na Komárno v smere od Petržalky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies