V bratislavskom kine Lumiere uviedli v predpremiére snímku Špina

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 10:52 • 2 min
V bratislavskom kine Lumiere uviedli v predpremiére snímku Špina

BRATISLAVA - V bratislavskom kine Lumiere uviedli v pondelok večer v rámci Týždňa slovenského filmu v predpremiére drámu Špina.

slovakia

left justify in out

Snímka režisérky Terezy Nvotovej sa odohráva v súčasnej Bratislave a približuje etapu v živote sedemnásťročnej Leny. Tá sa musí postaviť svojej traume, zatiaľ čo ten, kto jej ju spôsobil, si získava priazeň všetkých jej blízkych.

 



Lena prežíva svoju prvú lásku a túži po slobode a dobrodružstve. Jej svet sa však v jednej chvíli rozpadne na kusy, keď ju jedného dňa znásilní učiteľ matematiky, do ktorého sú platonicky zamilované všetky študentky. Lena sa so svojou traumou nikomu nezverí a pocity viny, hanby a strachu, že jej nik neuverí, ju doženú až k pokusu o samovraždu, dôsledkom čoho sa ocitne na psychiatrickej klinike. Tam postupne zisťuje, že nie je jediná, ktorej sa niečo podobné prihodilo a po prepustení z nemocnice sa rozhodne prestať mlčať.

O scenár snímky, na ktorej Nvotová pracovala štyri roky, sa postarala Barbora Námerová. V hlavnej úlohe sa v dráme predstavila Dominika Morávková, známa z filmov Johankino tajomstvo (2015) a Pirko (2016). Jej najlepšiu priateľku si zahrala Anna Rakovská a ústrednú mužskú postavu stvárnil Róbert Jakab. Okrem nich režisérka do filmu obsadila aj svoju mamu, herečku Annu Šiškovú.

Film, ktorý vznikol s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu a Státního fondu kinematografie, už mal svetovú premiéru na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame v sekcii Bright Future a do slovenskej distribúcie sa dostane koncom júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies