V bratislavskom Justičáku bombu nenašli

NETKY.SK • 4 Február 2011, 12:33 • 2 min
V bratislavskom Justičáku bombu nenašli

V bratislavskom Justičáku bombu nenašli

slovakia

left justify in out

img

Neznámy mužský hlas dnes približne o 10.26 hodine nahlásil, že v Justičnom paláci na Záhradníckej ulici v Bratislave sa nachádza bomba.
      Po evakuácii verejne prístupnej budovy Justičáku sa vykonala pyrotechnická prehliadka. Tá podľa Františka Peczára z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave skončila približne o 12. hodine s negatívnym výsledkom. "Vyšetrovateľ PZ už v tejto veci začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy," dodal.
      Anonym volal na operačné stredisko Ústavu na výkon väzby (ÚVV) na Chorvátskej ulici č. 3 a aj na tiesňovú linku polície 158. "Krajský súd nemá informácie o tom, že by nahlásenie bomby súviselo s nejakým dnešným pojednávaním," povedal pre TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.
      Nahlásenia bomby v budovách slovenských súdov nie sú neobvyklé. Posledný mediálne známy prípad sa odohral v polovici septembra minulého roku, keď anonym telefonicky nahlásil bomby v budovách Najvyššieho súdu (NS) SR, Ministerstva spravodlivosti SR a Generálnej prokuratúry SR. Evakuovali vtedy stovky zamestnancov prokuratúry, ako aj stovky zamestnancov spoločnej budovy ministerstva a NS. Bombu polícia nenašla.
      Ešte v ten deň polícia zadržala 45-ročnú ženu, ktorá bola podozrivá z anonymných telefonátov o bombách. Išlo o obyvateľku levického okresu, ktorá mala zo svojho mobilného telefónu bomby nahlásiť.
      Bombu hľadala polícia aj v podozrivej taške, ktorá sa 1. novembra minulého roka našla pred budovou Okresného súdu v Galante. Podľa výsledkov kriminalisticko-expertízneho ústavu však v taške nástražnovýbušný systém nebol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona