V bratislavskej zoo dnes predstavili dva malé leopardy

NETKY.SK • 28 Júl 2011, 12:05 • 2 min
V bratislavskej zoo dnes predstavili dva malé leopardy

V bratislavskej zoo dnes predstavili dva malé leopardy

slovakia

left justify in out

img

Dve mláďatá leoparda cejlónskeho sa narodili 24. júna v bratislavskej zoologickej záhrade. Matkou je samička Sariska (4) z francúzskeho Nesles a otcom samec Lothar (17) z holandského Arnhemu.
Sariska sa bezproblémovým pôrodom stala po prvý raz matkou. Svoju úlohu zvláda úspešne, mláďatá ostro chráni a vzorne sa o ne stará. V blízkosti pôrodného boxu znáša prítomnosť len chovateľov a na cudzích ľudí reaguje agresívne. Dáva tak najavo, že nechce, aby ju rušili.
Prvý chovný pár leopardov cejlónskych v histórii bratislavskej zoo doviezli v roku 1983 z Ostravy. Chov týchto vzácnych a ohrozených veľkých mačiek obnovili v roku 2006.
Priemerná dĺžka gravidity leopardov je 96 dní. Zvyčajne sa rodia dve až tri mláďatá s priemernou pôrodnou hmotnosťou 500 gramov. Vo veku štyri až šesť týždňov začínajú opúšťať brloh.
TASR o tom informovala Katarína Matejovičová z marketingu a propagácie ZOO Bratislava.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies