V bratislavskej Rači vznikne nové komunitné centrum pre deti a mládež

NETKY.SK • 11 Január 2017, 13:39 • 2 min
V bratislavskej Rači vznikne nové komunitné centrum pre deti a mládež

BRATISLAVA - V priestoroch objektu Stará jedáleň na Strednej odbornej škole masmediálnych a informačných štúdií na Kadnárovej ulici v bratislavskej mestskej časti Rača vznikne komunitné centrum pre deti, mládež a rodiny. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

Zároveň kraj dnešným dňom prenajal objekt Starej jedálne občianskemu združeniu Stará jedáleň na vybudovanie a sprevádzkovanie tohto priestoru. Prenájom je na obdobie 25 rokov a BSK ho občianskemu združeniu prenajal za symbolické euro ročne. „Na tomto nevyužívanom mieste vznikne nízkoprahové centrum, veríme, že bude slúžiť svojmu účelu," dodal Frešo.


Podľa predsedu občianskeho združenia Stará jedáleň Miroslava Dudláka je už hotový projekt rekonštrukcie strechy. „Je to prvá fáza rekonštrukcie, ktorú musíme spraviť, keďže strecha je podstatná, aby budova prestala chátrať. Strechu by sme chceli zrekonštruovať do konca roka 2017," objasnil Dudlák.

 

Zároveň dodal, že po zrekonštruovaní strechy bude nasledovať kompletná rekonštrukcia priestorov Starej jedálne, ktorá bude zahŕňať výmenu sietí, infraštruktúry, okien. Táto rekonštrukcia sa odhaduje na ďalšie dva až tri roky a stáť by mala približne 200-tisíc eur. Peniaze plánuje združenie získať od rôznych partnerov či sponzorov, ale aj formou verejnej zbierky. Centrum chce občianske združenie sprevádzkovať najneskôr do štyroch rokov.


Komunitné centrum plánuje združenie otvoriť pre deti staršie ako 11 rokov s tým, že hranice veku však nebudú striktne dané. Časť priestorov bude slúžiť ako klubovňa, ktorá bude fungovať na nízkoprahových princípoch. „To znamená, že ktokoľvek zadarmo bude môcť sem prísť, zložiť sa tu, uvariť si kávu, pripojiť sa na wifi a zapojiť sa do rôznych aktivít, ktoré mu budú ponúknuté. V druhej časti centra sa budú konať organizovanejšie aktivity, budú tu divadelné predstavenia, môžu tu nacvičovať kapely, loziť po stene parkouristi a podobne," vysvetlil Miroslav Dudlák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona