V bratislavskej Rači pôjdu spolu nezávislí, OKS a SDKÚ-DS

NETKY.SK • 19 September 2014, 15:31 • 2 min
V bratislavskej Rači pôjdu spolu nezávislí, OKS a SDKÚ-DS

BRATISLAVA - Pravicové strany OKS, SDKÚ-DS a občianski kandidáti dnes podpísali koaličnú zmluvu pre komunálne voľby v bratislavskej Rači.

slovakia

left justify in out

Spoločným kandidátom na starostu Rače je súčasný miestny poslanec Michal Drotován, ktorý o tom informoval v tlačovej správe.

 

"Tím kandidátov na poslancov miestneho zastupiteľstva je zo 75 percent tvorený nezávislými občianskymi kandidátmi a je v ňom rovnomerné zastúpenie mužov aj žien. Vítame aj podporu od verejne známych osobností ako je Miroslav Kadúc z OĽaNO," informoval v tlačovej správe Drotován, ktorý svoju kandidatúru na račianskeho starostu oznámil už v polovici augusta. Ako uviedol Drotován, obyvateľom chcú ponúknuť ľudí, ktorí sú aktívni vo svojej komunite a chcú tiež pomôcť k zvýšeniu zastúpenia žien v račianskom parlamente. Program chcú predstaviť začiatkom októbra a jeho základnými východiskami budú zastavenie developerských projektov, rozvoj komunity, väčšie zapojenie obyvateľov do rozhodovania v Rači, ochrana vinohradov, nová dopravná politika a systém parkovania, program bezpečnosti chodcov a cyklistov či zvýšenie transparentnosti a otvorenosti úradu. Kampaň budú financovať z transparentného účtu z peňazí kandidátov a darcov. 

 

Komunálne voľby sa budú konať 15. novembra. Záujem kandidovať na post račianskeho starostu oznámil aj súčasný starosta Peter Pilinský, ktorý sa o hlasy bude uchádzať ako člen Strany zelených a podporí ho aj koalícia strán KDH, Most-Híd, NOVA a Sieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies