V bratislavskej Petržalke vznikne nový objekt za takmer 10 miliónov eur

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 07:16 • 2 min
V bratislavskej Petržalke vznikne nový objekt za takmer 10 miliónov eur

BRATISLAVA - Pri železničnej stanici v bratislavskej Petržalke má pribudnúť polyfunkčný objekt Brány za približne 10 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru predloženého na posudzovanie vplyvov na životné prostredie EIA.

slovakia

left justify in out

"Účelom zámeru je vybudovanie polyfunkčného objektu s tromi samostatnými funkčnými celkami, ktorými sú obchod, administratíva a bývanie. Každý funkčný celok je prístupný samostatným vstupom a samostatným komunikačným jadrom," uvádza sa v zámere.

 

img

 

Začiatok výstavby je naplánovaný na koniec roka 2022, ukončenie začiatkom roka 2025. Celková výmera pozemku je viac ako päťtisíc metrov štvorcových, zastavaná plocha stavby viac ako 1 500 metrov štvorcových.

Objekt je tvorený z deväťpodlažnej administratívnej časti a päťpodlažnej časti určenej na bývanie, ktoré sú prepojené spoločným podzemným podlažím. Spolu má vzniknúť 82 kancelárskych jednotiek a 56 bytov.

 

img

 

Na prízemí sa bude nachádzať obchodný priestor - supermarket, v rámci prvého podzemného podlažia bude vytvorených 159 parkovacích státí pre zamestnancov a obyvateľov, na teréne ďalších 43 státí pre návštevníkov. Vjazd na pozemok je z Kopčianskej ulice, ktorá sa ďalej napája na petržalské automobilové ťahy.

"Skladba kancelárskych priestorov vychádza z predpokladu o budúcom smerovaní a trendoch v rámci administratívy, postupné upúšťanie od veľkokapacitných priestorov smerujúce k menším pracovným jednotkám je aktuálne umocnené sprísnenými hygienickými opatreniami v súvislosti so šíriacou sa pandémiou," konštatuje navrhovateľ v zámere.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona