V bratislavskej nemocnici zomrel pacient s prasacou chrípkou

NETKY.SK • 25 Február 2013, 12:26 • 2 min
V bratislavskej nemocnici zomrel pacient s prasacou chrípkou

V bratislavskej nemocnici zomrel pacient s prasacou chrípkou - Zaujímavosti V bratislavskej univerzitnej nemocnici zomrel v sobotu (23. 2.

slovakia

left justify in out

img

V bratislavskej univerzitnej nemocnici zomrel v sobotu (23. 2.) 55-ročný pacient, ktorý mal tzv. prasaciu chrípku."Hospitalizovaný bol desať dní, do nemocnice prišiel vo vážnom stave. Napriek snahe lekárov sa ho nepodarilo zachrániť. Mužovi nezabrala antivirotická liečba," informovala hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Ide o prvý prípad úmrtia na vírus A/H1N1, ktorý nemocnica eviduje v tejto sezóne.

Laboratórne potvrdený vírus A/H1N1 malo dosiaľ 14 pacientov UNB, jeden z nich bol aj očkovaný. "Šlo o mužov a ženy vo veku od 25 do 68 rokov. Antivirotikami sa zatiaľ podarilo vyliečiť desať ľudí a mohli byť z nemocnice prepustení," priblížila Stano Maťašovská. V opatere lekárov zostávajú ešte traja pacienti. "Zdravotný stav dvoch sa mierne zlepšuje, jeden 62-ročný muž je vo vážnom stave. Má zároveň aj chrípku typu B," doplnila.

Na Slovensku sa od začiatku chrípkovej sezóny 2012/2013 laboratórne potvrdilo 76 prípadov nakazenia sa vírusom chrípky typu A(H1N1), za minulý týždeň pribudlo 20 nových prípadov. Pre prasaciu chrípku vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia v júni 2009 prvú celosvetovú pandémiu chrípky za vyše 40 rokov. Pandémia sa skončila v auguste 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies