V bratislavskej nemocnici leží s rizikovým tehotenstvom iba 14-ročné dievča, otec dieťaťa je ešte mladší

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 09:55 • 2 min
V bratislavskej nemocnici leží s rizikovým tehotenstvom iba 14-ročné dievča, otec dieťaťa je ešte mladší

SENICA – Najmladší rodičia na Západnom Slovensku! Bratislavská nemocnica prijala kvôli rizikovému tehotenstvu iba 14-ročnú Adelu zo Senice. Ešte šokujúcejší je však vek otca dieťaťa.

slovakia

left justify in out

Otec zatiaľ nenarodeného dieťaťa má podľa televízie Markíza iba 13-rokov. Pretože ide o maloleté dievča, nemocnica nahlásila prípad na políciu. Tá však nemôže konať a celý prípad odložila, pretože chlapec je mladší ako 15 rokov.

 

Podľa informácií z Univerzitnej nemocnice v Bratislave je nezletilé dievča v 6. mesiaci tehotenstva a je v stabilizovanom stave.

 

Adela navštevuje základnú školu v Senici a podľa denníka Nový čas býva v štartovacích bytoch s mamou a malou sestrou. Otec sa od nich prednedávnom odsťahoval.

 

Nejde však o ojedinelý prípad tehotenstva v mladom veku. Potraty vlani na Slovensku podstúpili aj dievčatá mladšie ako 14 rokov.

 

Umelé prerušenie tehotenstva podstúpili vlani aj dievčatá do 14 rokov, podľa štatistík šlo o šesť prípadov. Počet zákrokov u maloletých sa však v porovnaní s rokom 2013 znížil, dieťa si vtedy nechalo vziať 17 dievčat. Vyplýva to zo štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

 

NCZI zaznamenalo vlani viac než 15.600 potratov, čo je asi 22 percent predčasne ukončených tehotenstiev. Z toho umelé prerušenie tehotenstva podstúpilo asi 7500 žien, čo je medziročný pokles o takmer 500 prípadov. "Klesá aj počet spontánnych potratov," informoval TASR hovorca NCZI Peter Bubla. Tých bolo vlani viac než 5000, čo je v porovnaní s rokom 2013 menej asi o 200. "Zvyšok do celkového počtu potratov tvoria mimomaternicové tehotenstvá, prípadne iné potraty," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies