V bratislavskej Dúbravke potrebujú opraviť cesty, zriaďujú na to fond

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 14:58 • 2 min
V bratislavskej Dúbravke potrebujú opraviť cesty, zriaďujú na to fond

BRATISLAVA - Bratislavská Dúbravka chce pri opravách miestnych ciest spolupracovať aj s novými investormi, ktorí v mestskej časti plánujú stavať.

slovakia

left justify in out

Na miestnom úrade totiž plánujú zriadiť fond, do ktorého budú investori prispievať. Dúbravka tak chce riešiť nedostatok peňazí na opravu ciest. V mestskej časti síce v rozpočte vyčlenili na komunikácie 260-tisíc eur, no viac ako polovicu z nich zhltne zimná údržba. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

 

Zimná údržba po tejto sezóne odkrojí z rozpočtu určeného na cesty 150-tisíc eur. Mestskej časti sa tak vraj po zime ušetriť nepodarí, podľa starostu Dúbravky Martina Zaťoviča totiž len januárová zimná údržba stála takmer 92-tisíc eur, ďalších 35-tisíc eur dali na odhrabávanie snehu vo februári. Z celkového rozpočtu 260-tisíc eur na cesty ubudne ďalších 10-tisíc, ktoré mestská časť dá na dopravné značenie. Na opravu ciest v Dúbravke tak ostane z vyčlenených peňazí 100-tisíc eur, čo podľa dúbravského úradu na všetky plánované opravy stačiť nebude. „S ďalšími peniazmi, okolo 100-tisíc eur na opravu komunikácií, sa počíta v rezervnom fonde,“ vysvetlil starosta Zaťovič, kde chce hľadať ďalšie peniaze na cesty. 

 

Dúbravku, tak ako zvyšok mesta, trápia po zime diery na cestách, rozbité obrubníky či podmyté vozovky, priblížila Marcinátová. Na miestnom úrade preto vypracovali zoznam ciest a chodníkov, ktoré nutne potrebujú opravu, no vraj stále pribúdajú ďalšie úseky. Navyše miestny rozpočet zaťažujú aj krádeže kanalizačných a šachtových poklopov, ktoré musí mestská časť ako správca ciest III. a IV. triedy po zmiznutí zabezpečiť, aby sa nestal nejaký úraz. Ako vysvetlila Marcinátová, zmiznuté poklopy v súčasnosti nahrádzajú betónovými. Pre nedostatok peňazí bude musieť Dúbravka preto vyberať cesty a chodníky na opravu podľa akútnosti ich stavu. 

 

V mestskej časti aktuálne pripravujú výberové konanie na dodávateľa prác pri opravách ciest. Dúbravka má síce zoznam úsekov, ktoré treba nutne opraviť, no ocenia, ak na zničené cesty upozornia aj samotní obyvatelia. Deravé cesty môžu nahlasovať na e-mailovej adrese zrunek@dubravka.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies