V bratislavskej Dúbravke chce byť Sandtner tretí raz starostom

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:45 • 2 min
V bratislavskej Dúbravke chce byť Sandtner tretí raz starostom

BRATISLAVA - Súčasný starosta bratislavskej mestskej časti Dúbravka Ján Sandtner sa znova uchádza o tento post v novembrových komunálnych voľbách. Končí mu druhé volebné obdobie vo vedúcej samosprávnej funkcii, do ktorej bol zvolený v rokoch 2006 a 2010 ako nezávislý kandidát s podporou strany Smer-SD. Rovnako sa o ňu uchádza aj teraz.

slovakia

left justify in out

"Strana Smer si Sandtnera vybrala. Dlhé mesiace sme hľadali kandidáta, stavili sme na skúsenosti a podporíme ho, aj mu budeme organizovať celú kampaň. Okrem našej strany tohto kandidáta podporuje SNS, Strana zelených Slovenska a Strana moderného Slovenska. Bude to náročný boj proti 9-člennému zlepencu," na dnešnej tlačovej konferencii povedal miestny a mestský poslanec za stranu Smer-SD Jozef Havrilla.
     

Sandtner vyjadril spokojnosť so stavom v školstve, v starostlivosti o seniorov, v obchode a službách i v MHD. "Dúbravka má dobré spojenie v porovnaní s inými mestskými časťami. Okrem električiek a autobusov aj na trolejbusové trate s prestupom na Patrónke. MHD sa ešte zlepší po ukončení prebiehajúcej rekonštrukcie električkovej trate. Som aj za jej predĺženie do Devínskej Novej Vsi, keďže tým smerom prebieha výstavba," konštatoval 65-ročný kandidát na starostu.
     

Pre TASR povedal, že ešte nemôže prezradiť hlavné zámery svojho volebného programu na ďalšie obdobie. "Mám svoje predstavy, ale so stranou Smer-SD sme sa dohodli na spoločnom postupe a preto nechcem predbiehať. Ale rozhodne to bude čo Dúbravka potrebuje ako sú nájomné byty a ďalšie veci," zdôvodnil Sandtner.
     

Jeho jediným súperom na funkciu starostu je podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja Martin Zaťovič, kandidát širokej stredopravej koalície SDKÚ-DS, KDH, SaS, NOVA, Most-Híd, OKS, Sieť, Strana zelených a EDS. Do počtu 25 dúbravských poslancov sa chce zaradiť 54 straníckych a sedem nezávislých kandidátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies