V Bratislave zatiaľ nevyhlásia krízovú situáciu

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 17:56 • 2 min
V Bratislave zatiaľ nevyhlásia krízovú situáciu

BRATISLAVA - V hlavnom meste zatiaľ nie je potrebné vyhlásiť krízovú situáciu, informoval riaditeľ kancelárie bratislavského primátora Ľubomír Andrassy.

slovakia

left justify in out

Dnes v Bratislave zasadal krízový štáb pre vysokú hladinu Dunaja, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia štátnej správy, príslušníci ozbrojených síl, hasičského a záchranného zboru i polície. Prizvaní boli aj starostovia piatich bratislavských mestských častí, ktoré ležia v dotyku s riekou. Ako uviedol Andrassy, podvečer dokončia v Bratislave osádzanie protipovodňovej ochrany, a teda hlavné mesto by malo byť chránené aj pred storočnou vodou.

Prívalovú vlnu na Dunaji v Bratislave očakávajú hydrometeorológovia zo stredy na štvrtok alebo vo štvrtok ráno, keď hladina rieky v Devíne by mohla dosiahnuť 900 až 960 centimetrov. Druhý stupeň povodňovej aktivity už dosiahol Dunaj v Bratislave, kde o 17:00 namerali 784 centimetrov. Pri Devíne je Dunaj stále na prvom stupni povodňovej aktivity, hladina dosiahla 754 centimetrov. Druhý stupeň povodňovej aktivity dnes v Devínskej Novej Vsi dosiahla aj rieka Morava. Na nej o 17:00 namerali 620 centimetrov. Krízový štáb sa zíde aj v utorok o 15:00, kde sa dohodnú na ďalšom postupe. Dnes uzavreli na petržalskej strane Dunaja pre vysokú hladinu rieky Tyršovo nábrežie i Viedenskú cestu. Polícia žiadala vodičov, aby v miestach neparkovali, inak ich odtiahnu. "Konáme v súčasnosti najmä na Tyršovom nábreží, hlavne preto, že tam ľudia na parkoviskách stoja. Žiadame ich, aby autá zaparkovali inam. Ak sa nám nepodarí s nimi skontaktovať, večer autá z petržalského nábrežia odtiahnu," povedal Andrassy. Za odtiahnutie však majitelia platiť nebudú, svoje vozidlá nájdu v priestoroch Dopravného podniku Bratislava. Andrassy doplnil, že vedia na základe požiadavky od mestských častí zabezpečiť aj mechy s pieskom.

K preventívnym opatreniam nabáda svojich obyvateľov bratislavské Staré Mesto. Z pivničných priestorov by mali odstrániť nebezpečné látky a predmety, ktoré by v prípade presakovania spodnej vody mohli ohroziť okolie, upozorňuje hovorca mestskej časti Tomáš Halán. Mestská časť tiež vyzýva vodičov, ktorí s vozidlami parkujú na parkovisku osobného prístavu na Fajnorovom nábreží, aby svoje vozidlá preparkovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies