V Bratislave vzniklo slovensko-rakúske mediálne centrum

NETKY.SK • 2 September 2010, 12:17 • 2 min
V Bratislave vzniklo slovensko-rakúske mediálne centrum

V Bratislave vzniklo slovensko-rakúske mediálne centrum - Kultúra Viacvrstvový cezhraničný mediálny projekt Mediaregion dnes predstavili na tlačovej konferencii v budove Slovenského syndikátu novinárov (SSN), kde sídli jeho novovzniknuté centrum. Podľa pr

slovakia

left justify in out

img

Viacvrstvový cezhraničný mediálny projekt Mediaregion dnes predstavili na tlačovej konferencii v budove Slovenského syndikátu novinárov (SSN), kde sídli jeho novovzniknuté centrum.
Podľa predsedníčky SSN Zuzany Krútkej po dvojročnej príprave začína pôsobiť slovensko-rakúsky projekt pre regionálnych novinárov z oboch krajín, ale aj pre komunálnych pracovníkov či študentov žurnalistiky. Bude to nielen pomocou rád a odporúčaní podľa potrieb jednotlivých novinárov, ale aj rôznymi formami vzdelávania, či na rakúskej strane vznikom nových lokálnych televízií. Centrum bude slúžiť aj širokej verejnosti.
"Hlavná časť projektu potrvá 30 mesiacov. V mediálnom centre bude malé televízne a rozhlasové štúdio. Aj vlastná internetová stránka pomôže mnohým záujemcom," povedala Krútka.
Okrem rakúskych partnerov OKTO Community TV GmbH Viedeň a Donau-Universität Krems sa na projekte podieľa združenie Mass-Media-Science pri Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ktorá je od roku 1952 najstaršou novinárskou vysokou školou na Slovensku. Partnerom projektu je tiež Fakulta masmédií Bratislavskej vysokej školy práva.
Projekt Mediaregion je financovaný z fondov Európskej únie v programovom období 2007-2013. Jeho hlavným zámerom je úzka spolupráca v mediálnej oblasti a komunikácii, ktorú chápe aj ako prostriedky verejnej kontroly štátnej a samosprávnej administratívy. Spoločné slovensko-rakúske mediálne centrum bude spájať všetkých priaznivcov médií z udržateľnej technickej a technologickej platformy zameranej najmä na mediálnu prípravu pracovníkov samospráv a profesionálnu prípravu novinárov v regionálnych a lokálnych médiách. Ďalším z cieľov projektu je skvalitnenie komunikácie orgánov miestnej samosprávy s občanmi prostredníctvom médií. Internetová stránka projektu je www.mediaregion.eu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies