V Bratislave vodič električky zachránil muža, ktorý chcel spáchať samovraždu

NETKY.SK • 21 Október 2013, 17:03 • 2 min
V Bratislave vodič električky zachránil muža, ktorý chcel spáchať samovraždu

BRATISLAVA - Vodič električky číslo 5 na Račianskej ulici v Bratislave, v smere na Komisárky, zachránil v nedeľu (20.10.) večer život mužovi, ktorý priznal, že chcel skoncovať so životom. Tragédii vodič zabránil pohotovým použitím núdzovej brzdy. Chodec utrpel ľahké povrchové zranenie na ľavom boku.

slovakia

left justify in out

"Už pri vchádzaní do zastávky som registroval, že na zastávke stojí chodec, o ktorom som na základe jeho správania vytušil, že by mohol mať iné úmysly, ako nastúpiť do vozidla," opísal situáciu vodič električky. Núdzové brzdenie zabezpečil už v okamihu, keď sa chodec pohol smerom ku koľajisku. "Často sa totiž stáva, že chodci prebiehajú cez koľajisko, preto vodič musí byť pri vchádzaní do zastávky mimoriadne ostražitý. Vďaka núdzovému brzdeniu sa dotyčný pán nedostal pod podvozok, inak by utrpel veľmi vážne zranenia," doplnil vodič.

Vodič okamžite kontaktoval dispečing Dopravného podniku Bratislava (DPB), ktorý dorazil na miesto udalosti. Zároveň zaregistroval, že zranený chodec vychádza spod električky. Podľa vodiča s mužom na zastávke komunikovali v angličtine dve cestujúce, ktoré ho dali do stabilizovanej polohy. "Keď som k nim prišiel, informovali ma, že priznal, že chcel úmyselne skončiť so životom a následne to potvrdil aj privolanej rýchlej zdravotnej službe," povedal vodič, ktorý považuje za zázrak, že muž neutrpel vážne zranenia. "Na mieste mimoriadnej udalosti bol prítomný dispečing DPB a hliadka Policajného zboru, ktorá udalosť vyšetruje. Alkohol u vodiča električky zistený nebol. Udalosť je v štádiu vyšetrovania nehôd a likvidácií škôd DPB," vyjadrila sa hovorkyňa DPB Adriana Volfová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies