V Bratislave v noci riešili aj napadnutie taxikára, opité dievča a odpaľovačov pyrotechniky

NETKY.SK • 1 Január 2018, 12:18 • 2 min
V Bratislave v noci riešili aj napadnutie taxikára, opité dievča a odpaľovačov pyrotechniky

BRATISLAVA - Rozlúčka so starým rokom a oslavy príchodu Nového roka v centre hlavného mesta boli podľa mestských policajtov bez väčších problémov.

slovakia

left justify in out

"O verejný poriadok sa okrem hliadok Policajného zboru starali aj príslušníci mestskej polície. Tí závažné veci, našťastie, nemuseli riešiť," informoval hovorca Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Peter Pleva.

 

"No i napriek tomu v piatich prípadoch k oslavujúcim, ktorí utrpeli rôzne odreniny a rezné rany privolávali pracovníkov Červeného kríža. Po telefonátoch z mestskej polície však do centra mesta smerovali aj pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci," uviedol s tým, že na Vajanského nábreží ošetrovali 27-ročného muža s poraneným členkom, na námestí E. Suchoňa 20-ročnú dievčinu intoxikovanú alkoholickými nápojmi, ale aj na Hviezdoslavovom námestí zraneného muža v dôsledku používania zábavnej pyrotechniky. Záchranári zasahovali aj na Sedlárskej ulici, kde ich pomoc potreboval človek so zdravotnými problémami.

V jednom prípade, na Laurinskej ulici, hliadke mestskej polície odovzdali občania nájdenú peňaženku, ktorú si zakrátko jej majiteľka od mestských policajtov prevzala. Na Gorkého ulici sa im o prácu postaral muž, ktorý napadol taxikára, a na Rázusovom nábreží mali prácu aj dopravní policajti vyšetrujúci okolnosti dopravnej nehody stretu chodca s taxíkom, ktorý ho zrazil.

Operátori čísla skráteného volania 159 počas silvestrovskej noci prijali na tomto čísle 103 telefonátov. "Tieto sa týkali najmä rušenia nočného pokoja, ale aj používania zábavnej pyrotechniky ktorých bolo 68. Priamo v centre mesta v blokovom konaní riešili mestskí policajti dvoch priestupcov, ktorí napriek zákazu zábavnú pyrotechniky odpaľovali," uzavrel Pleva.
 

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková uvieda, že, s ohľadom na súčasnú bezpečnostnú situáciu polícia v súvislosti s priebehom Silvestrovských osláv na území historického centra Bratislavy prijala opatrenia bezpečnostného charakteru. Nezaznamenala však žiadne prípady narušenia verejného poriadku ani páchanie inej protiprávnej činnosti v centre hlavného mesta.

"Príslušníci Policajného zboru v rámci bezpečnostných opatrení situáciu počas priebehu osláv Silvestra a príchodu Nového roka 2018 v historickom centre starého mesta Bratislavy, na Hviezdoslavovom námestí, v okolitých uliciach a námestiach ako aj na nábreží Dunaja zo strany Starého mesta monitorovali, pričom prijímali adekvátne opatrenia vo vzťahu k vývoju bezpečnostnej situácie. Pred, počas priebehu ani po skončení osláv a verejných podujatí sme okrem jedného priestupku proti občianskemu spolunažívaniu nezaznamenali žiadne prípady narušenia verejného poriadku ani páchanie inej protiprávnej činnosti," uviedla hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies