V Bratislave si pripomenuli herca Paula Walkera spomienkovou jazdou. Budúci rok môžu byť jeho autá vaše

NETKY.SK • 27 November 2019, 14:00 • 2 min
V Bratislave si pripomenuli herca Paula Walkera spomienkovou jazdou. Budúci rok môžu byť jeho autá vaše

Paul Walker bol herec známy predovšetkým z filmovej série Rýchlo a zbesilo, no vášnivým motoristom bol aj v súkromnom živote, čo sa mu stalo aj osudným. Nemožno sa preto čudovať, že si fanúšikovia každoročne uctievajú jeho pamiatku spomienkovou jazdou.

slovakia

left justify in out

img

 

Akcia s vysokou návštevnosťou

Americký herec sa stal medzi fanúšikmi tuningu doslova ikonou, preto sa 23. novembra (mimochodom, len 7 dní pred dátumom jeho smrti) stretli v Bratislave, aby sa pochválili svojimi autami a uctili si jeho pamiatku. Keďže sa účastníci akcie organizujú viac-menej na Facebookovej stránke, nechýbajú ani návštevníci z iných kútov Slovenska. Posolstvom organizátorov tohto, ale aj iných podujatí, je nerobiť rozdiely medzi autami, pretože všetkých rovnako spája priazeň k motorizmu ako takému.

 

img

 

Vozidlá Paula Walkera môžu byť už budúci rok vaše

Samozrejme, pokiaľ disponujete poriadnou sumou peňazí. Šesť rokov po smrti hlavného hrdinu z filmov Rýchlo a zbesilo, bude 21 vozidiel z jeho osobnej zbierky klasických automobilov a motocyklov vydražených. Oznámila to práve aukčná spoločnosť Barret-Jackson, ktorá sa špecializuje na aukcie zberateľských kúskov.

 

Aké kúsky tam môžete nájsť?

Vrcholom všetkých ponúkaných áut môže byť práve Walkerových sedem BMW M3, z ktorých sú takmer všetky vybavené zadným krídlom a predným spojlerom. Dvojdverových vozidiel BMW E36 M3 s výkonom 240 koní bolo vyrobených len 125 kusov, preto bude táto aukcia historicky prvá s najvyšším výskytom tohto modelu, a teda 5 kusov.

 

img

 

Aukcia vozidiel však zahŕňa aj iné ikonické kúsky, napríklad Chevrolet Nova z roku 1963, pretekársky automobil Nissan R32 Skyline z roku 1989, motocykel Harley-Davidson Heritage Softail Classic z roku 2005 alebo pretekársky automobil Ford Mustang Boss 302S z roku 2013.

 

Aukcia sa uskutoční medzi 11. a 19.  januárom a bližšie informácie aj o tom, ako sa tam dostať, sú k dispozícii na webových stránkach aukčnej budovy.

 

Batmobil ako jedno z najznámejších vydražených vozidiel

Rovnaká spoločnosť, a teda Barret-Jackson, dala v roku 2013 do dražby aj jedno z najikonickejších vozidiel vôbec. Kultový Batmobil získal záujemca Rick Champagne za 4,6 milióna dolárov, čím si dozaista splnil jeden zo svojich najväčších detských snov. Veď uznajte, kto by už len netúžil po aute, ktoré šoféroval sám Batman?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona