V Bratislave si môžete splniť detský sen: V meste postavili dom v korune stromu

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 10:00 • 2 min
V Bratislave si môžete splniť detský sen: V meste postavili dom v korune stromu

BRATISLAVA - V lokalite Dlhé lúky postavili v poradí už druhý rozprávkový domček na strome.

slovakia

left justify in out

Ak ste sa ešte nerozhodli, ako strávite leto, možno vás osloví táto spomienka na detstvo. Bratislavské mestské lesy postavili druhý domček v korunách stromov, tentokrát v lese nad studničkou Pod Dubmi. S jeho rezerváciou by ste však nemali dlho otáľať.

 

Dom bude mať kapacitu štyri osoby a otvoriť by ho mali 15. júla. Momentálne sa pracuje na jeho zariaďovaní. Nájdeme v ňom manželskú posteľ a poschodovú posteľ, ale aj kúrenie. Je celý z dreva, konkrétne z borovice, smreku a smrekovca.

 

„Domček je situovaný vo svahu, takže z terasy poskytuje aj zaujímavé výhľady na okolie. V blízkosti je malá lúka, studnička a piknikové miesto s ohniskom. Cieľom je ponúknuť ľuďom netradičný zážitok, počas ktorého je možné jedinečným spôsobom vnímať všetkými zmyslami okolitú prírodu a tak hlbšie spoznať les,“ povedala Jana Znášiková, ktorá na stavbe domu spolupracovala.

 

Prvý domček tohoto typu otvorili minulý rok v októbri v blízkosti chaty pod Kačínom. Vzbudil taký záujem, že je počas víkendov rezervovaný až do konca augusta a neustále pribúdajú aj rezervácie v priebehu pracovného týždňa.

 

Mestské lesy už uvažujú o ďalšom projekte. Malo by ísť o podobnú stavbu, tentokrát však postavenú na vode „Vybrali sme veľmi pekné miesto na umelej vodnej nádrži v lokalite u Slivu. Termín zhotovenia tohto domčeka nie je ešte presne stanovený, veríme že sa nám ho podarí zrealizovať na budúci rok,“ dodala Znášiková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies