V Bratislave si mohli ľudia vyskúšať, ako sa žije so sklerózou multiplex

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 08:53 • 2 min
V Bratislave si mohli ľudia vyskúšať, ako sa žije so sklerózou multiplex

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí včera poobede prechádzali cez bratislavské Hviezdoslavovo námestie, mohli zistiť, ako žijú pacienti s diagnózou sklerózy multiplex. Záujemcovia si tam mohli vyskúšať špeciálny oblek, ktorý imituje toto ochorenie. Na námestí bol aj dvojmetrový anjel, ktorý mal symbolizovať kus nádeje pre každého pacienta.

slovakia

left justify in out

Spoločnou myšlienkou akcie bolo: "Vykročme v ružových papučiach správnym smerom". Tie boli k dispozícii pre všetkých pacientov, ktorí sa akcie zúčastnili, ostatní si ich mohli rovnako ako tričká s papučami zakúpiť. Všetky takto získané financie budú následne použité na zabezpečenie otvorenia denného mobilného stacionára. Pacientov možno podporiť aj zaslaním darcovskej sms v hodnote dve eurá na číslo 877.

Skleróza multiplex je chronické ochorenie nervovej sústavy, ktoré sa rozvíja postupne. Charakteristickou črtou ochorenia je poškodenie viacerých oblastí nervovej sústavy, čo sa prejavuje vo forme rôznych neurologických symptómov ako napríklad porucha videnia, sluchu, strata koordinácie pohybu či rečových schopností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona