V Bratislave sa zrazili dve električky, 15 osôb je zranených!

NETKY.SK • 26 September 2013, 16:19 • 2 min
V Bratislave sa zrazili dve električky, 15 osôb je zranených!

BRATISLAVA - Pri bratislavskej zástavke Lafranconi sa dnes zrazili dve električky v smere z Dúbravky do centra mesta. Pre TASR to potvrdil šéf kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Podľa predbežných informácií 15 osôb utrpelo zranenia, uviedol. Medzi zranenými je aj šofér jednej z električiek.

slovakia

left justify in out

Na mieste sa momentálne podľa Andrassyho nachádzajú všetky záchranné zložky aj čelní predstavitelia Dopravného podniku Bratislava (DPB). "Príčiny je zatiaľ predčasné hodnotiť," dodal. Šéf primátorovej kancelárie podotkol, že nehoda výrazne skomplikuje električkovú dopravu najmä v smere do centra. Už boli podľa jeho slov posilnené autobusové spoje. "Žiadame cestujúcich, aby nevyužívali električku," pripomenul.

Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR informoval TASR o piatich ľahšie zranených osobách a ďalšie dve mali utrpieť stredne ťažké zranenia. Zdravotnícki záchranári ich pravdepodobne prevezú do bratislavských nemocníc. Podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného  zboru v Bratislave pri nehode električiek utrpelo zranenia deväť ľudí. Na mieste zasahuje 15 hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky. 

"Z dôvodu závažnej dopravnej nehody električiek pri Lafranconi v smere do mesta sú električkové linky premávajúce z centra odklonené cez tunel," informuje na svojej internetovej stránke Dopravný podnik Bratislava s tým, že je zabezpečená náhradná autobusová doprava na úseku Pri kríži - Chatam Sófer. Ďalej upozorňuje, že na mieste nehody sú všetky záchranné zložky, ako aj dispečing dopravného podniku a cestujúci musia počítať aj so zdržaním autobusovej dopravy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies