V Bratislave sa zišli otužilci: Preplávali v Dunaji jeden kilometer

NETKY.SK • 30 November 2015, 06:38 • 2 min
V Bratislave sa zišli otužilci: Preplávali v Dunaji jeden kilometer

BRATISLAVA – Občianske združenie Slovenské ľadové medvede (SĽM) so sídlom v Bratislave dnes už piatykrát zorganizovalo plávanie v Dunaji pod názvom Plávanie od Štúra k Štefánikovi. Podujatia sa zúčastnilo 89 plavkýň a plavcov. TASR informoval Juraj Keleši zo združenia SĽM.

slovakia

left justify in out

Zámerom tohto hromadného plávania vo veľtoku, priamo v centre hlavného mesta, bolo demonštrovať otužovanie a zimné plávanie verejnosti a inšpirovať ďalších k zdravému životnému štýlu. Z dôvodu prestavby Starého mosta a nemožnosti plávať pod ním sa štart presunul 300 metrov nad Most SNP a cieľ na úroveň Námestia Ľ. Štúra, kde býva obvykle štart tohto podujatia. Dĺžka úseku bola približne jeden kilometer a otužilci ho zvládli zhruba do 15 minút. Teplota vody sa pohybovala okolo siedmich stupňov Celzia.

 

Podľa SĽM je základom otužovania pravidelné plávanie v skupine vo voľnej prírode v jesennom a zimnom období, jeden- až trikrát týždenne, podľa vlastného uváženia. Otužovať sa možno spočiatku aj studenými sprchami.

 

„V občianskom združení Slovenské ľadové medvede plávame tréningovo v jazere Veľký Draždiak v Petržalke, v Dunaji v oblasti Lida a niektorí aj na Zlatých pieskoch. Vek našich otužilkýň a otužilcov sa pohybuje od 25 rokov až do 79 rokov, pričom všetci sa tešia dobrému zdraviu a psychickej pohode. Ženy tvoria tretinu z počtu členov združenia,“ konštatuje sa v správe, ktorú združenie zaslalo TASR.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies