V Bratislave sa zíde stovka turistov z celoslovenského zrazu

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 15:22 • 2 min
V Bratislave sa zíde stovka turistov z celoslovenského zrazu

BRATISLAVA - Jubilejný 60. celoslovenský zraz Klubu slovenských turistov (KST) a 44. stretnutie turistických oddielov mládeže (TOM) sa uskutočnia od 30. júna do 7. júla v Bratislave. Organizátorom je Klub bratislavských turistov. Podujatie je putovné, v minulom roku sa turisti stretli vo Vyhniach, po Bratislave preberie štafetu Trebišov.

slovakia

left justify in out

"Je pozoruhodné, že z doterajších 59 ročníkov nebol zraz ani raz v Bratislave. Zaregistrovalo sa viac než 600 účastníkov, z toho približne 200 mládežníkov – členov TOM. Podujatím si pripomíname aj 1150. výročie príchodu vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu," uviedol Dušan Valúch z organizačného tímu. V programe podujatia sú, okrem iného, Majstrovstvá republiky v pretekoch turistickej zdatnosti, mládežnícke výlety v okolí hlavného mesta, rôzne pešie trasy a cyklotrasy, kultúrne a spoločenské akcie. Turistický zraz sa koná pod záštitou ministra školstva D. Čaploviča, ministra dopravy J. Počiatka, predsedu Trnavského samosprávneho kraja T. Mikuša, primátora hlavného mesta SR Bratislavy M. Ftáčnika a starostu mestskej časti Bratislava – Ružinov D. Pekára. Klub slovenských turistov je zastrešujúca celoslovenská organizácia turistov, združujúca 37 regionálnych rád a viac než 400 miestnych turistických odborov a klubov, predstavujúcich takmer 20-tisícovú členskú základňu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona