V Bratislave sa začína Zimný Urban Market 2017

NETKY.SK • 8 December 2017, 08:46 • 2 min
V Bratislave sa začína Zimný Urban Market 2017

BRATISLAVA – Diskusie a prednášky o architektúre, dizajne či ekológii, ale aj tvorivé workshopy, programy pre deti a rôzne hudobné vystúpenia. Aj to je súčasť bratislavského Zimného Urban Marketu 2017.

slovakia

left justify in out

Tohtoročné kultúrno-spoločenské podujatie sa začína v piatok o 16.00 h a potrvá do nedele (10.12.) v zrekonštruovanom industriálnom priestore Mlynica na Turbínovej ulici v Novom Meste, ktorý v minulosti slúžil na výrobu pórobetónu.

 

Organizátori hovoria, že striedmosť je slovo, ktoré súčasnú uponáhľanú dobu nevystihuje, a tak sa rozhodli ukázať predvianočné obdobie ako časť roka, kedy je dobré sa zamyslieť a nerobiť unáhlené rozhodnutia. Témou tohtoročného zimného vydania podujatia je preto minimal. "Nie však iba ako estetická forma alebo spôsob umeleckého vyjadrenia. Minimálny môže byť aj náš vplyv na životné prostredie. Napríklad prostredníctvom výrobkov, ktoré nakupujeme. Ukážeme, že kvalita je naozaj viac ako kvantita," uvádza sa na webovej stránke akcie.

Zaostriť chcú preto aj na princípy ekologickej či lokálnej výroby, trvalo udržateľného rozvoja alebo recyklácie. Predstaviť chcú tiež tvorcov, ktorých výrobky charakterizuje láska ku striedmemu dizajnu.

 

Urban Market je kultúrno-spoločenskou akciou, ktorá spája živý dizajnový trh súčasnej umeleckej a kreatívnej tvorby, prezentáciu profesionálnej módy, dizajnu a umenia, ako aj kultúrny program, edukačné aktivity a tvorivých ľudí z rôznych odvetví umenia v jednom čase na jednom mieste. Alternatívne podujatie, ktoré v mnohých smeroch vybočuje od mestského spôsobu života, v tomto roku prezentuje a spája komunitu tvorivých ľudí už ôsmykrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona