V Bratislave sa začala výstavba bytov v projekte Sky Park

NETKY.SK • 23 Január 2017, 14:41 • 2 min
V Bratislave sa začala výstavba bytov v projekte Sky Park

BRATISLAVA – Spoločnosť Penta Investments začala v týchto dňoch výstavbu prvej etapy projektu Sky Park v bratislavskom Starom Meste. V rámci nej postaví tri 30-poschodové rezidenčné veže s približne 780 bytmi a 1100 parkovacími miestami. Informoval o tom dnes jej hovorca Gabriel Tóth.

slovakia

left justify in out

Autorkou projektu je zosnulá architektka Zaha Hadid. Jej koncept počíta s minimálnou zastavanou plochou a prinesie nový mestský park v centre Bratislavy s rozlohou viac ako 20.000 štvorcových metrov (m2). Spolu s výstavbou Sky Parku je plánovaná aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.

 

Dokončenie prvej etapy projektu sa očakáva koncom roka 2019. Investičné náklady na výstavbu rezidenčných veží by mali prevýšiť 130 miliónov eur.

 

V druhej etape počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami s celkovou prenajímateľnou plochou 55.000 m2. Na jednu z dvoch kancelárskych veží už má stavebné povolenie. Celkové náklady na projekt presiahnu 300 miliónov eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies