V Bratislave sa začal 9. medzinárodný kongres ITAPA 2010

NETKY.SK • 9 November 2010, 13:12 • 2 min
V Bratislave sa začal 9. medzinárodný kongres ITAPA 2010

V Bratislave sa začal 9. medzinárodný kongres ITAPA 2010

slovakia

left justify in out

Ozdravenie verejných financií, zlepšenie podnikateľského prostredia, zásadné zvýšenie efektivity verejnej správy a budovanie vedomostnej spoločnosti označil dnes na kongrese ITAPA v Bratislave za priority, bez presadzovania ktorých nie je možné ďalšie budovanie modernej spoločnosti, minister financií SR Ivan Mikloš.
Ako uviedol v tejto súvislosti, Slovensko po dynamickom raste kleslo za uplynulé štyri roky v konkurencieschopnosti z 36. miesta na 60. spomedzi 139 hodnotených krajín. Pritom, zdôraznil Mikloš, je výsledok spriemerovaný a v mnohých oblastiach sa Slovensko ocitlo na chvoste tohto hodnotenia najmä v efektívnosti verejnej správy.
Pri hodnotení uplynulého obdobia označil výsledok realizácie Operačného programu Informatizácia spoločnosti (OPIS) za žalostný. Kým z fondov EÚ je vyčlenená na OPIS takmer miliarda eur, zazmluvnilo sa 450 miliónov eur a analýzy ukázali, že až 50 % tvoria predražené a neefektívne nákupy. Nevyužitie respektíve nehospodárne využitie týchto jedinečných prostriedkov označil za premárnenú neopakovateľnú príležitosť.
Informatizácia verejnej správy patrí medzi priority súčasnej vlády a jej cieľom je kvalita služieb, efektívna štátna a verejná správa a najmä odbremenenie občana od nadbytočných byrokratických úkonov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona