V Bratislave sa uskutoční Veľký tanečný večer

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 15:40 • 2 min
V Bratislave sa uskutoční Veľký tanečný večer

BRATISLAVA - V piatok 27. marca sa v bratislavskej Starej tržnici uskutoční Veľký tanečný večer.

slovakia

left justify in out

Ide o tanečno-hudobné podujatie, na ktorom budú návštevníkov a návštevníčky baviť zoskupenie Bratislava Hot Serenaders a Ondřej Havelka spolu s orchestrom Melody Makers. Formácie budú zároveň súperiť o priazeň zúčastnených. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

 

Obdobné akcie sa v USA konali v 20. a 30. rokoch minulého storočia. Na takzvanom Big Band Battle sa na konci sezóny zúčastňoval orchester, ktorý bavil ľudí celý rok, a zoskupenie, ktoré sa o tento angažmán uchádzalo v nadchádzajúcom roku. Oba orchestre sa striedali pri hraní tanečných kôl celý večer, ktorý napokon vrcholil súbojom "pieseň na pieseň". Formácia, ktorá zožala väčší úspech, potom získala zmluvu a mohla baviť publikum celý ďalší rok. 

 

Džezový hudobník Ondřej Havelka je lídrom spomínanej skupiny Melody Makers. Účinkuje tiež vo filme a v televízii. Známy je napríklad zo snímok Koncert na konci léta (1979), Krakonoš a lyžníci (1980), Cesta kolem mé hlavy (1984), Fantom opery (1987) alebo Saturnin (1994). Režíroval dokumentárny film Zdravý nemocný Vlastimilený Brodský (1999). 

 

Orchester Bratislava Hot Serenaders vznikol v roku 1992. V roku 1998 vydali profilové CD s názvom Prvé rendez-vous. Neskôr nasledovali nahrávky Cotton Club Stomp (2003), The Broken Record (2006) a Take It Easy (2008). S Milanom Lasicom nahrali albumy venované Františkovi Krištofovi Veselému Ja som optimista (2001) a Celý svet sa mračí (2002). Výber z oboch CD poslúžil k nakrúteniu prvého slovenského hudobného DVD Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders (2003). V roku 2011 im vyšiel album Keď zastal čas, na ktorom opäť spolupracovali s Lasicom. Vlani v lete vydali album Lonely Melody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies