V Bratislave sa uskutoční samit parlamentných lídrov krajín EÚ

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 13:00 • 2 min
V Bratislave sa uskutoční samit parlamentných lídrov krajín EÚ

BRATISLAVA – Na začiatku októbra sa v Bratislave stretnú predsedovia parlamentov krajín Európskej únie (EÚ). Hlavné mesto Slovenska ich v dňoch 6.-7. októbra privíta na mimoriadnom neformálnom samite "Bratislava Parliamentary Summit".

slovakia

left justify in out

Samit, ktorý nesie motto "Spoznajme sa lepšie", inicioval predseda NR SR Andrej Danko (SNS) ako reakciu na dynamický vývoj na európskej i svetovej scéne počas ostatných týždňov. Pozvanie dostalo 41 zahraničných parlamentných delegácií na čele s predsedami jednotlivých parlamentných komôr členských krajín EÚ, vrátane predsedu Európskeho parlamentu, Martina Schulza.

 

Neformálne rokovanie, ktoré je naplánované na piatok 7. októbra, je rozdelené do dvoch diskusných častí. Témami prvej časti konferencie sú súčasné hrozby európskej jednoty a prekonávanie priepasti medzi Európskou úniou a jej občanmi. V druhej časti budú parlamentní lídri diskutovať o úlohách národných parlamentov, vnútornej kohézii Európskej únie a o globálne angažovanej Európe.

 

Podujatie má byť zaradené do oficiálneho kalendára podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ, ako jedna z udalostí s najvyššou prioritou. Myšlienka podujatia nadväzuje na neformálny samit hláv štátov a predsedov vlád krajín EÚ, ktorý sa v Bratislave bude konať 16. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona