V Bratislave sa stretne špička stredoeuróskeho CrossFitu na súťaži Slovak Throwdown

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:54 • 2 min
V Bratislave sa stretne špička stredoeuróskeho CrossFitu na súťaži Slovak Throwdown

BRATISLAVA - Naše hlavné mesto sa tento víkend stane opäť centrom diania európskeho CrossFitu vďaka súťaži s názvom Slovak Throwdown. V sobotu 3. Októbra si na štadióne amerického futbalu Monarchs zmerajú sily tí najlepší CrossFiteri zo strednej Európy.

slovakia

left justify in out

Na Slovak Throwdown sa cez kvalifikáciu prebojovalo 100 súťažiacich, ktorí budú o víťazstvo bojovať v 3 kategóriách: muži, ženy a masters (35+ rokov).  Okrem Slovákov a Čechov budú súťažiť atléti z Maďarska, Poľska, Talianska, Francúzska, Rakúska a Nemecka. Kto zažil úžasnú atmosféru zimnej“ verzie tejto súťaže – Central Europe Throwdown v športovej hale Elán sa môže tešiť na outdoorové prostredie. Počasie má byť krásne, 20 stupňov a slnečno, takže organizátori zaručujú prijemnú a športom nabitú sobotu.

 

 

Štadión Monarchs disponuje atletickou traťou, vnútri ktorej sa bude celý deň súťažiť. Pre divákov je pripravená tribúna s kapacitou 500 miest, odkiaľ bude priamy výhľad do stredu štadióna, kde bude prebiehať súťaž.

 

Obrovský nápor na fyzickú a psychickú kondíciu si tu bude môcť prísť pozrieť každý, komu je sympatické cvičenie zložené z prvkov posilňovania s činkou, gymnastiky, ale aj s iným športovým náradím. Podstatou tohto rozmáhajúceho sa športu je dosiahnuť čo najlepší výsledok v čase, alebo v počte opakovaní v sérii cvikov, ktoré sú pre všetkých atlétov rovnaké. Pre divákov je atraktívne sledovať najmä fyzické vypätie, ktoré tento šport vyžaduje. Motiváciou pre pohyb sú všetci súťažiaci, ktorí disponujú veľkým pohybovým a silovým rozsahom.

 

Dnes organizátori vyhlásili dve divoké karty podujatia. Sú to mená známe v CrossFitových kruhoch, no aj človek neznalý CrossFitu už mal šancu ich začuť. Ide o Slováka Erika Tótha, ktorý od víťazstva Central Europe Throwdown 2015 neschádza zo stupienka víťazov a v poslednej dobe si vybojoval nejedno víťazstvo v lokálnych, aj regionálnych súťažiach. Druhým vybraným je CrossFitter z Čiech – Michal Mička , ktorý sa pýši titulom Fittest in Czech Republic.

 

Organizátormi eventu sú RRCFT CrossFit Bratislava, Red Royal CrossFit ChrenovaBarbells and Pandas.  Všetko športové náradie spolu s konštrukciou sú zabezpečené dodávateľom Royal Factory. Hlavným partnerom je popredná športová značka Reebok, ktorá je svetovým sponzorom CrossFitu. Lístky sú už v predpredaji TU!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies