V Bratislave sa stretávajú ministri EÚ zodpovední za výskum

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 10:29 • 2 min
V Bratislave sa stretávajú ministri EÚ zodpovední za výskum

BRATISLAVA – Podpora mladých výskumníkov či zvýšenie atraktivity vedeckej kariéry. Aj o týchto témach sa bude hovoriť na neformálnom zasadnutí Rady ministrov pre konkurencieschopnosť, časť výskum, v Bratislave (18.7. a 19.7). Podujatia sa zúčastnia ministri 28 členských krajín Európskej únie zodpovední za túto oblasť.

slovakia

left justify in out

Rokovania bude viesť minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan. Ministri z EÚ budú taktiež hovoriť o posilnení investícií do ľudského potenciálu vo výskume a vývoji. Prerokujú tiež otázky spojené so zlepšením európskeho výskumného a inovačného ekosystému inovatívnych malých a stredných podnikov. Neformálne stretnutie sa uskutoční za účasti komisára Európskej komisie pre vedu, výskum a inovácie Carlosa Moedasa.

 

Program sa začne už dnes, keď majú ministri naplánovanú návštevu Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity, prehliadku Slovenskej národnej galérie. Program bude pokračovať oficiálnou slávnostnou večerou na Bratislavskom hrade.

 

Samotné oficiálne rokovania sa začnú v utorok ráno v bratislavskej Redute. Po ich skončení sa očakáva oznámenie vzniku Bratislavskej deklarácie na podporu mladých výskumníkov. Následne spolu s vysokými predstaviteľmi EÚ navštívi Plavčan Areál vodných športov v Čunove a múzeum moderného umenia Danubiana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies