V Bratislave sa šíri zápach: Plynári a hasiči zisťujú zdroj a príčinu

NETKY.SK • 26 Január 2017, 12:29 • 2 min
V Bratislave sa šíri zápach: Plynári a hasiči zisťujú zdroj a príčinu

BRATISLAVA – Hasiči a pracovníci SPP – distribúcia momentálne zisťujú zdroj a príčiny zatiaľ neidentifikovaného zápachu v ovzduší. Ten sa začal šíriť dnes po 7.00 h z bratislavského Nového Mesta, cítia ho však aj obyvatelia ďalších mestských častí, napr. Ružinova.

slovakia

left justify in out

Zápach šíriaci sa ovzduším však nie je spôsobený únikom plynu, čo TASR potvrdil hovorca SPP – distribúcia Milan Vanga. Podľa neho pracovníci spoločnosti preverili všetky plynovody, plynové zariadenia a regulačné stanice v lokalitách, kde obyvatelia cítia zápach, a všetky sú v poriadku, únik plynu nevykazujú. "Ani merania nepotvrdili, že by to mal byť zemný plyn. Ten sme vylúčili," hovorí Vanga.

 

Únik plynu nepotvrdilo TASR ani Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. "Je to síce cítiť ako po plyne a je to nepríjemný zápach, ale merania žiadny únik plynu nepotvrdili," hovorí operačný dôstojník. V tejto súvislosti sa skontaktovali aj so Slovenským hydrometeorologickým ústavom (SHMÚ), podľa ktorého je momentálne nízka hladina ozónu, ale najmä zlé rozptylové podmienky a slabý vietor, takže to, čo sa vypúšťa do ovzdušia, tu momentálne ostáva.

 

Prvé telefonáty od občanov zaznamenali hasiči okolo 7.30 h, a to najmä z okolia ulíc Pluhová, Riazanská a Vajnorská. Následne sa začali ozývať aj z Miletičovej ulice, Račianskeho a Trnavského mýta a ich okolia, z okolia Palisád až po Dunaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona