V Bratislave sa predstaví šéfkuchár a výrobca kaviáru Peter Hepp
Na Slovensko sa chystá šéfkuchár a výrobca švédskeho kaviáru Peter Hepp, ktorý sa v Bratislave predstaví počas Dní švédskej kuchyne v Brasserie Anjou v hoteli Sheraton (17. - 20. 2.). Slováci a návštevníci hlavného mesta si tak budú môcť po prvý raz vychutnať Heppove špeciality a jeho kaviár.
Fanúšikovia kulinárskeho umenia ďalej ochutnajú rôzne druhy švédskych špecialít - tresku s horčicovou omáčkou, jahňacie ragú na kôprovej omáčke s korenenou ryžou, sobiu filetu Haparande s krémovou borievkovou omáčkou či morušové parfait.
Peter Hepp, rodák z Nemecka, pôsobil na začiatku svojej kariéry ako šéfkuchár na zámorských lodiach. V roku 1975 sa rozhodol presťahovať do Švédska a zúročiť tam svoje dlhoročné skúsenosti vo vlastnej reštaurácii Maritim. O desať rokov neskôr otvoril druhú reštauráciu Skillinge Hamnkrog, ktorá sa rýchlo stala vyhľadávanou reštauráciou Švédov, ale aj zahraničných návštevníkov pre svoje rybacie špeciality. V tom období sa Hepp rozhodol vyrábať vlastný domáci kaviár a jeho distribúciu rozšíril aj do ostatných európskych krajín. Jeho kuchárske umenie ocenila aj dcéra slávneho ropného magnáta Rockefellera.
TASR poskytla informáciu PR manažérka hotela Sheraton Bratislava Jana Romanová.
Zdroj: TASR
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies