V Bratislave sa predstaví šéfkuchár a výrobca kaviáru Peter Hepp

NETKY.SK • 11 Február 2011, 08:10 • 2 min
V Bratislave sa predstaví šéfkuchár a výrobca kaviáru Peter Hepp

V Bratislave sa predstaví šéfkuchár a výrobca kaviáru Peter Hepp

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensko sa chystá šéfkuchár a výrobca švédskeho kaviáru Peter Hepp, ktorý sa v Bratislave predstaví počas Dní švédskej kuchyne v Brasserie Anjou v hoteli Sheraton (17. - 20. 2.). Slováci a návštevníci hlavného mesta si tak budú môcť po prvý raz vychutnať Heppove špeciality a jeho kaviár.
      Fanúšikovia kulinárskeho umenia ďalej ochutnajú rôzne druhy švédskych špecialít - tresku s horčicovou omáčkou, jahňacie ragú na kôprovej omáčke s korenenou ryžou, sobiu filetu Haparande s krémovou borievkovou omáčkou či morušové parfait.
      Peter Hepp, rodák z Nemecka, pôsobil na začiatku svojej kariéry ako šéfkuchár na zámorských lodiach. V roku 1975 sa rozhodol presťahovať do Švédska a zúročiť tam svoje dlhoročné skúsenosti vo vlastnej reštaurácii Maritim. O desať  rokov neskôr otvoril druhú reštauráciu Skillinge Hamnkrog, ktorá sa rýchlo stala vyhľadávanou reštauráciou Švédov, ale aj zahraničných návštevníkov pre svoje rybacie špeciality. V tom období sa Hepp rozhodol vyrábať vlastný domáci kaviár a jeho distribúciu rozšíril aj do ostatných európskych krajín. Jeho kuchárske umenie ocenila aj dcéra slávneho ropného magnáta Rockefellera.
      TASR poskytla informáciu PR manažérka hotela Sheraton Bratislava Jana Romanová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies