V Bratislave sa dnes bežala Míľa pre mamu

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 16:22 • 2 min
V Bratislave sa dnes bežala Míľa pre mamu

BRATISLAVA - Pri príležitosti nadchádzajúceho medzinárodného Dňa matiek (11.5.) už po jedenástykrát pripravili materské a rodinné centrá po celom Slovensku kultúrno-zábavné popoludnie pre celé rodiny pod názvom Míľa pre mamu. Konala sa aj v areáli Radosť pri Štrkoveckom jazere v bratislavskom Ružinove.

slovakia

left justify in out

Účastníci prešli symbolickú míľu a popri rekreačnom športe sa tiež dobre zabavili. Na pódiu v areáli sa predstavili rôzni umelci s množstvom hudobných, divadelných, speváckych i tanečných vystúpení. "Míľa pre mamu, jej 11. ročník, je celoslovenské podujatie ku Dňu matiek. Únia materských centier spolu so svojimi materskými a rodinnými centrami na celom Slovensku ich organizuje v jeden deň, v jednu hodinu, tento rok je to 61 miest v SR, pridalo sa aj Česko, Srbsko a Írsko," uviedla riaditeľka Únie materských centier Soňa Holíková. Tohtoročnou novinkou je maskot podujatia - míľové slniečko, ktorý odštartoval už v apríli charitatívnu zbierku "Ďakujem, že si mama", venovanú na pomoc materským a rodinným centrám Slovenska.
      

Míľa pre mamu sa teší veľkému úspechu v mnohých mestách a obciach Slovenska a koná sa tradične v predvečer Dňa matiek. Vlani sa na podujatí zúčastnilo vyše 19.000 ľudí. „Míľa pre mamu je zároveň poďakovaním za dobrovoľnícku prácu žien - matiek v materských a rodinných centrách, ktoré počas svojej rodičovskej dovolenky nezištne pomáhajú svojej komunite, vytvárajú bezpečný priestor pre rodiny s malými deťmi,“ doplnila Holíková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies