V Bratislave sa bude veslovať na pomoc Sýrii

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 15:40 • 2 min
V Bratislave sa bude veslovať na pomoc Sýrii

BRATISLAVA - Vyzbierať 10.000 eur pre nemocnicu v Sýrii je cieľom 24-hodinového maratónu veslovania, ktorý sa začne v piatok 20. marca o 14.00 hodine v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Veslovanie pre Sýriu nie je len bežná zbierka. Spojenie zbierky s fyzickou aktivitou, ktorej cieľom je ukázať účasť na utrpení utečencov, je unikátne nielen v slovenských podmienkach," povedal Roland Kyška, riaditeľ organizácie ĽUDIA ĽUĎOM. Tá projekt realizuje spolu s Teologickou fakultou Trnavskej univerzity.
      

Projekt má pomôcť a zároveň upozorniť na osudy utečencov zo Sýrie i z ďalších krajín Blízkeho východu. Veslovanie má symbolizovať útek z nebezpečenstva. "Celá suma, ktorú získame z elektronických aukcií časových slotov, putuje na podporu zdravotníckeho centra Deir Mar Elian. Podporiť ho prirodzene môžu donori aj cez darcovský portál www.LudiaLudom.sk/Syria. Príspevky budeme zbierať i počas samotného podujatia," priblížil Kyška.
      

Viac ako 3,3 milióna Sýrčanov boli nútení opustiť svoje domovy a snažia sa prežiť v utečeneckých táboroch. "Hlboký smútok a takmer beznádej ma zaplaví zakaždým, keď vidím obrazy tragického diania na Blízkom východe. Tak brutálne barbarské činy sú pre mňa nepochopiteľné. Ak môžem aspoň malou mierou pomôcť a prejaviť spolupatričnosť týmto obetiam, je mojou povinnosťou to urobiť. Preto prídem veslovať pre Sýriu aj s ďalšími športovcami," uviedol olympijský reprezentant SR vo veslovaní z Atlanty a Sydney Ján Žiška.
      

Okrem veslovania budú prebiehať diskusie, prednášky, výstava fotografií a pre deti bude pripravený detský kútik. Sýrska komunita žijúca na Slovensku pripraví v sobotu (21.3.) ráno raňajky. "V piatok 20. marca o 14.00 h otvoríme priestory Teologickej fakulty na Kostolnej ulici v Bratislave a do nasledujúceho popoludnia privítame každého, kto sa rozhodne vyjadriť podporu utečencom v Sýrii. Počas 24 hodín budú k dispozícii veslárske trenažéry. Na nich sa budú nonstop striedať tí, ktorí chcú takto vyslať odkaz nielen na Blízky východ, ale do celého sveta," zhrnul dekan fakulty Miloš Lichner.
      

Organizátori zbierky pripravili tri možnosti, ako podporiť túto myšlienku. Prvá je vydražiť si 20 minút veslovania na webe veslovanie.ludialudom.sk. Druhou možnosťou je prispieť priamo cez web stránku www.LudiaLudom.sk/Syria. Poslednou prispieť priamo na akcii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies