V Bratislave protestovali proti Porošenkovi

NETKY.SK • 16 November 2014, 13:27 • 2 min
V Bratislave protestovali proti Porošenkovi

BRATISLAVA - Približne 30 demonštrantov sa dnes v Bratislave zhromaždilo pred Prezidentským palácom, aby demonštrovali proti návšteve ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

slovakia

left justify in out

Pri jeho príchode zborovo skandovali "fašista". Demonštranti tiež mávali zástavami "Novoruska" ktoré používajú proruskí separatisti na východe.

 

"Prišli sme sem vyjadriť nesúhlas s vzájomným vraždením sa medzi bratskými národmi," povedal pre agentúru SITA účastník demonštrácie, ktorý sa predstavil ako Artur. Politické vedenie v Kyjeve sa podľa neho na východe krajiny podieľa na vraždení vlastných občanov. Demonštranti držali v rukách transparenty s nápismi ako "Česko a Slovensko sú s tebou, Novorusko" alebo "Zachráňte Donbas pred ukrajinskou armádou". Demonštranti sa podľa vlastných slov zišli spontánne, podujatie nikto dopredu neorganizoval. 

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko navštívil dnes Slovensko, aby sa spolu s prezidentmi krajín V4 a Nemecka zúčastnil na oslavách 25. výročia 17. novembra 1989. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies