V Bratislave pribudnú tri nové ulice

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 16:17 • 2 min
V Bratislave pribudnú tri nové ulice

BRATISLAVA – Hlavné mesto bude mať tri nové ulice. Od 16. júna pribudne na mape bratislavského Nového Mesta Svätovavrinecká a vo Vajnoroch zase Ochotnícka ulica a ulica Nemecká dolina. Všeobecne záväzné nariadenie s názvami ulíc dnes schválili bratislavskí mestskí poslanci.

slovakia

left justify in out

Ulica v Novom Meste, v lokalite Koliba, má navodiť spojitosť s vinárstvom. "Svätovavrinecké" je totiž odroda vína typická pre slovenské vinohradnícke oblasti, ktorej sa v našich podmienkach darí. 

 

Názov ulice Nemecká dolina vychádza zase zo zaužívaného miestneho názvu lokality, ktorý používajú dlhé roky obyvatelia Vajnor. 

 

Ochotnícka ulica je pomenovaná podľa blízkeho kultúrneho domu vo Vajnoroch. Ten sa využíva na rôznu kultúrnu činnosť, koncerty, divadelné podujatia, stretnutia miestnych klubov, ochotnícke divadlo, pre vajnorskú dychovku i klub seniorov.

 

Názvy pre novovzniknuté ulice koncom minulého roka schválili miestne zastupiteľstvá v oboch mestských častiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona