V Bratislave predstavili verejnosti slovenské národné plemená psov

NETKY.SK • 18 Február 2017, 17:37 • 2 min
V Bratislave predstavili verejnosti slovenské národné plemená psov

BRATISLAVA - Predstavenie výsledkov šľachtiteľskej práce slovenských chovateľov je cieľom Svetovej špeciálnej výstavy slovenských národných plemien, ktorá sa dnes uskutočňuje na výstavisku Incheba v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Návštevníci mohli v rámci výstavy vidieť päť slovenských národných plemien: Československý vlčiak, Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač a Tatranský durič.

 

Výstavu dnes navštívila aj ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS). "Ide o plemená, na ktoré sme mimoriadne hrdí, lebo nie je to práca terajších chovateľov a šľachtiteľov, ale je to práca našich predkov,“ uviedla Matečná. Pripomenula, že plemeno Tatranský durič je ešte v procese uznávania a čaká na medzinárodné uznanie.

 

"Chcela by som týmto vyzvať, keďže ide o národné, ale aj kultúrne bohatstvo, všetkých chovateľov, ktorí majú radi psíkov, aby sa týmto slovenským národným plemenám venovali a dávali im tú pozornosť, ktorú si naozaj zaslúžia,“ dodala Matečná.

 

Organizátorom výstavy je Slovenská kynologická jednota.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies